Colț de Rai harghitean aflat foarte aproape de Mănăstirea Părintelui Justin Pârvu!
După ce mi-am luat rămas bun de la bunii si vechii mei camarazi Crina Palas, Florin Palas și Victor Roncea pe care i-am revăzut cu mare drag, am plecat de la Petru Vodă pentru a ajunge împreună cu frații și surorile mele din Covasna și Harghita la Tulgheș unde am făcut un scurt popas la invitația prietenilor nostri buni Lăcrămioara Pop, Pop Stefan și Cioanca Ungurean Elena, de a poposi la muzeul tradițiilor si mărturiilor românești din zona Tulgheșului, Colț de Rai harghitean aflat foarte aproape de Mănăstirea Părintelui Justin Pârvu. După ce am văzut straie vechi naționale, de pe vremea bunilor și străbunilor adunate și îngrijite de vrednicii tulgheșeni precum și mărturii scrise si fotografice vechi de sute de ani ale continuității si luptei românești, am stat împreună la aceeași masă ca frați buni ce suntem, români din Covasna, Harghita și Brașov. Ne-am “încălzit” mai apoi puțin cu o țuică tare bună de Tulgheș și o afinată minunată de Mărtănuș.
Vă îmbrățisez cu tot sufletul dragi prieteni care mergeți pe Calea Neamului, pe drumuri lungi si grele, ce vă treziți cu noaptea în cap spre a vă întoarce la casele voastre tot noaptea. Nu este ușor, niciodată nu a fost simplu, dar întotdeauna a fost atât de frumos. Mănăstirea de la Izvorul Mureșului unde ne-am oprit inainte de a ajunge înapoi la Bretcu, Târgu Secuiesc, Martănus, Brașov, Sfântu-Gheorghe ne-a reconfirmat acest lucru, acest Drum Românesc.
Doamne ajută camarazi, frați si surori, mergem înainte pe Calea cea grea.
Le mulțumim din tot sufletul părintelui Ionut Constantin din Târgu-Secuiesc și părintelui Macarie din Sfântu-Gheorghe care au fost alături de noi și ne-au binecuvântat călătoria cu rugăciunea și prezenta Sfințiilor Sale!
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook