Afacerea Stericycle: tunul american îngropat sub tonele de deșeuri a căror ardere ucide Bucureștiul!

După ce ne-am pierdut toate resursele naturale și toate companiile strategice iată că am ajuns să ne pierdem și gunoaiele. Dacă în politică încă mai găsim astfel de microelemente toxice, prin spitalele românești bate vântul. Domeniu extrem de profitabil și sigur, neutralizarea deșeurilor spitalicești a devenit monopol american sub ochii băieților de la Oficiul Concurenței pe care-i plătim să stea cu ochii pe piață și să sancționeze derapajele. Nu se întâmplă nici în acest caz ca arbitrul pieței să fluiere și să oprească jocul care a avut ca rezultat instituirea unui monopol privat ce stoarce zeci de milioane de euro de la statul român.Una dintre sursele majore de poluare care afectează constant Capitala este groapa de gunoi de la Chiajna. Singura rațiune pentru care această bombă microbiană este ținută în viață este aceea că ea poate adăposti orice. Este suficientă o simplă operațiune de excavare pentru ca să descoperim tone de deșeuri infecțioase colectate de la spitalele din toată țara și îngropate la marginea Bucureștiului.


Tone de deșeuri infecțioase sunt îngropate periodic în gropile de gunoi de la marginea Bucureștiului


Groapa de gunoi de la Chiajna este locația în care funcționează două incineratoare de deșeuri. Unul conform, dotat cu filtre și autorizație, este decor de zi. Cel de-al doilea, neconform și fără filtre, este cel care arde noaptea, la adăpost de privirile indiscrete.
Ansamblul „tehnologic” deservește interesele unei companii americane care produce miliarde de dolari anual și care deține monopolul absolut pe piața tratării și eliminării deșeurilor medicale din România. Compania se cheamă Stericycle și în țărișoara noastră se ascunde sub mai multe nume de scenă. Mondeco, Ecomed, Cogen și altele sunt, de fapt, companii controlate de Stericycle care impun prețul și dictează regulile. Și o fac pentru că facilitatea tehnologică de la Chiajna, niciodată controlată așa cum ar trebui de Garda de Mediu, oferă americanilor o soluție ieftină dar toxică prin care sute de tone de deșeuri infecțioase sunt neutralizate direct în plămânii bucureștenilor.
Din 2015, DIICOT și Parchetul de pe lângă tribunalul Ilfov joacă ping-pong cu un dosar care vizează afacerile companiei Stericycle. Acest material este dedicat bravilor procurori răpuși de impotență în lupta cu invadatorul toxic american.

Integral pe România liberă


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns