Dr. Annie Bukacek: ”Medicii sunt instruiți să scrie Covid 19, indiferent de boală”

Un distins medic american, Dr. Annie Bukacek, a tras un semnal de alarmă asupra numărului fals de decese cauzate de covid, avertizându-i pe americani să nu creadă tot ceea ce au citit de la specialiștii în sănătate. Aceștia s-au dovedit a fi lipsiți de încredere de la începutul pandemiei.

Dr. Annie Bukacek de la Hosanna Healthcare din Kalispell este directorul Coaliției Pro-Life din Montana. De asemenea, este implicată în organizația activistă, „Doctors for a Healthan Montana”. Bukacek are o experiență de peste treizeci de ani în domeniul medicinii.

Dr. Annie Bukacek:  Trăim vremuri cînd a spune adevărul e considerat o amenințare pentru siguranța națională

Voi discuta azi despre certificatele de deces. Restricțiile fără precedent impuse de guvern se bizuie pe presupusa mortalitate dată de COVID-19. Se bizuie această rată a mortalității pe adevăr? Am pus următoarea întrebare ieri pe facebook: Știe cineva vreo persoană care avea o stare de sănătate bună să fi fost spitalizată doar pentru COVID-19 și care ar fi murit de COVID-19? Asta a fost întrebarea mea. Am pus întrebarea în acest fel fiindcă dacă știi pe cineva personal, poți știi și amănunte despre situația sa de sănătate și despre caz.

A avea rezultat pozitiv la COVID-19 nu înseamnă că ai boala

Chiar punînd întrebarea în acest fel am primit răspunsuri de la oameni care spuneau că știu pe nevasta unui prieten al unui prieten al unui nepot din New York. Cineva mi-a spus „da” dar n-a dat amănunte, deși i-am cerut să dea amănunte. Am primit 350 de comentarii și am primit zeci de răspunsuri de „nu”. Ultima oară cînd am verificat erau 3 sau 4 care au răspuns „da”, dar fără să dea amănunte. Dar chiar și acestor 3-4, să le dăm beneficiul îndoielii că au răspuns sincer pe cît cunoșteau ei de bine, înseamnă asta că persoana pe care o cunoșteau a fost afectată de COVID-19?

Mințile care își pun întrebări vor să știe: sînt morțile raportate de covid-19 cu adevărat morți pricinuite de covid-19? Pentru a răspunde la asta trebuie să discutăm despre certificatele de deces, fiindcă acestea sînt sursa de informații cu privire la mortalitate. Discuția despre certificate de deces nu este una plăcută. Cu toții am pierdut oameni dragi. Totuși trebuie să vorbim despre ele, căci pe baza lor se socotește așa-numita mortalitate a covid-19. Hotărîri care schimbă istoria se bizuie pe aceste date, în ciuda faptului că ele sînt complet greșite, se bizuie pe date care sînt insuficiente și deseori inexacte. Puțină lume știe cîtă putere e dată legal doctorului ori medicului legist care iscălește certificatul de deces. De unde știu asta? De 30 de ani completez certificate de deces.

Mult mai des decît recunoaștem, noi nu știm motivul morții cînd completăm un certificat de deces

Asta-i viața. Sîntem doctori, nu Dumnezeu. Rareori se fac autopsii, și chiar cînd se fac autopsii pricina morții nu e totdeauna lămurită. Doctorii fac cea mai bună estimare posibilă, completează formularul și apoi această cauză a morții e băgată într-o bază de date pentru a fi folosită într-o analiză statistică, care dă apoi date inexacte, după cum vă puteți da seama. Aceste numere inexacte sînt apoi acceptate ca informații sigure, deși multe dintre ele sînt false. Deci, chiar înainte să auzim despre COVID-19, certificatele de deces se bizuiau pe presupuneri și estimări ale specialiștilor, care apoi nu mai erau puse la îndoială. Cînd e vorba de COVID-19, apare o răstălmăcire suplimentară a datelor din faptul că moartea pricinuită de COVID-19 nu are o definiție universală. Instrucțiunile actualizate ieri ale Centrului de Control al Bolilor încă spun că „datele” de mortalitate includ atît cazuri confirmate cît și cele presupuse de COVID-19. Asta-i de pe saitul lor.

Centrul de Control al Bolilor socotește atît cazurile adevărate de COVID-19 cît și estimările speculative de CIVOD-19 la fel

Le numește pe amîndouă „morți datorită COVID-19”. Automat, ei supraestimează numărul adevărat al morților, după cum ei înșiși au recunoscut. Înainte de COVID-19, oamenii aveau șanse mai mari să aibă scris pe certificatul de deces pricina reală a morții dacă mureau într-un spital. De ce e mai exact cînd pacientul a murit la spital? Pentru că la spital doctorii au la dispoziție examinările pacientului, analizele de laborator, radiografiile, pentu a ghici în mod competent. Se apreciază că 60% dintre oameni mor la spital, dar nici la cei morți la spital pricina morții nu e întotdeauna sigură, mai ales la cei care au mai multe probleme medicale, fiecare dintre ele putînd pricinui moartea.

Cazuri clare de moarte pot fi traumatism cranian, în caz de accident de mașină, epilepsie, astm, septimcemie de la o infecție generalizată, anevrism cu ruptură, cancer în metastază, atac de cord, atac cerebral, embolie pulmonară. Voi discuta despre inexactitățile la cauza morții la morții din spitale odată cu introducerea testelor de COVID-19. Există deasemeni cauze neclare ale morții la cei morți în ambulanțe. Asta e realitatea. Un exemplu poate fi cineva cu mai multe boli mortale căruia i se oprește respirația și moare înainte ca o evaluare să poată fi făcută. A fost boala de plămîni sau cea de inimă care l-a făcut pe pacient să aibă greutăți la respirație și să cheme ambulanța? Sau a fost o pneumonie simultană, sau altă problemă? Nu putem ști fiindcă pacientul a murit înainte de a i se putea face o evaluare. Se estimează că în această țară 60% dintre oameni mor la spital, 20% mor acasă și 20% mor în cămine de îngrijire. Adevărata pricină a morții în aceste situații rămîne de obicei necunoscută. Certificatul de deces este completat cu cea mai bună estimare competentă. Cauze necunoscute ale morții includ bătrîni or tineri cu probleme de inimă care mor pașnic în timpul somnului.

Nu este acceptat să trecem „bătrînețe” la cauza morții, deși deseori ar fi mai exact decît ce notăm ca pricină a morții în certificatul de deces

Avem voie să trecem la pricina morții arteroscleroză, o boală vasculară, și asta poate fi cea mai bună presupunere în multe din aceste cazuri. Dar este ea cu adevărat pricina? Cine știe? Numai Dumnezeu din ceruri știe. Îngăduiți-mi să vă dau o pildă din viața reală. Tatăl unui pacient al meu a murit în urmă cu 17 ani. Era bătrîn și avea cancer în stare teminală. Avea deasemeni și boală de inimă, dar era prea bătrîn și bolnav ca să i se poată face operație. Cînd s-a apropiat de sfîrșitul vieții, s-a îmbolnăvit de ceea ce părea o pneumonie.

Pacientul meu, fiul acestui om, a stat lîngă tatăl său lîngă patul de moarte, acasă, pînă bătrînul a murit. Nimeni altcineva n-a fost acolo. Cel de la pompe funebre a fost chemat să ridice decedatul la ora 2 noaptea. Ziua următoare casa funerară a sunat la telefon și l-a întrebat pe fiul răposatului la ce oră a murit și care a fost pricina. Certificatul de deces a notat estimarea făcută de fiu. Pricina morții declarată de fiul celui răposat a fost făcută oficială. Mortul a fost incinerat, deci n-a existat vreo a 2-a evaluare. Acel om nici măcar n-a avut vreo pregătire medicală să dea diagnosticul către cel de la pompe funebre. Asta se întîmplă mereu, mai ales în zonele sărace și la sate.

În cazul acesta, pricina exactă a morții avea vreo importanță? Nu prea. Dar azi, cînd guvernul face schimbări majore care ne ating drepturile constituționale, iar aceste schimbări se bizuie pe statistici inexacte, contează. Formularul standard american pentru certificatul de deces include o rubrică pe care scrie „pricina imediată a morții”, urmată de 2 sau 3 rubrici cu „antecedente care au dus la cauza imediată” și 1 sau 2 rubrici cu „alte probleme de sănătate semnificative care au contribuit la moarte, dar nu sînt strîns legate de cauza imediată”.

De pildă: Pricină imediată a morții – septicemie, cauză antecedentă – pneumonie pneumococică, alte probleme de sănătate semnificative – boală pulmonară obstructivă cronică (BOPC). Să combinăm informațiile pe care vi le-am dat pînă acum legate de munca de estimare la certificatele de deces și s-o aplicăm la COVID-19. În actualul climat medical presupun că majoritatea pacienților spitalizați vor fi verificați pentru COVID-19. Deasemeni, știm deja în acest moment că majoritatea celor care sînt pozitivi la COVID-19 au simptoame ușoare sau deloc. 

Pozitiv la testul de COVID-19 nu înseamnă că persoana e bolnavă, sau dacă moare, că a murit din acest motiv

Trebuie să înțelegem cum Centrul de Control al Bolilor și sistemul național de statistică îi instruiește pe medici să completeze certificatele de deces cu COVID-19. Fiți atenți și gîndiți-vă ce vă zic. Presupunerea de moarte datorată COVID-19 poate fi făcută chiar și fără nici o testare. Doar pe baza unor presupuneri, moartea poate fi raportată publicului ca o nouă moarte datorată COVID-19.

Instrucțiunile din 24 martie 2020 ale sistemului național de statistică spun, citez: „La codificarea și alegerea cauzei principale a morții, se așteaptă în cazul COVID-19 să fie de cele mai multe ori cazua principală”. Încheiat citatul. Raportul Centrului de Control al Bolilor de ieri cu privire la numărul de cazuri spune că numărul morților e „preliminar” și n-a fost confirmat. Citez: „rezultatele sînt preliminare și n-au fost confirmate”. Încheiat citatul de pe saitul Centrului de Control al Bolilor. Aici este un citat cu încă mai mult tîlc. Steven Short, directorul național al departamentului de statistici de sănătate, spune în răspunsul către organizația „Alertă COVID-19”. Citez: „Trebuie să fie declarat COVID-19 pe un certificat de deces numai după un test confirmat?”. Verificați-i răspunsul. Citez din raportul după care am o copie:

Medicii sunt instruiți să scrie Covid 19, indiferent de boala care a provocat decesul

Voi sînteți convinși că guvernul le cere doctorilor să facă cea mai bună estimare posibilă. Nu e așa. Fapt: „COVID-19 pricină a morții”, încheiat citatul, și „se presupune COVID-19 ca pricină a morții”, încheiat citatul, nu sînt același lucru. Pentru cei care au murit din alt motiv și avînd întîmplător rezultat pozitiv la testul de COVID-19.

A muri de COVID-19 nu e același lucru cu a muri cu COVID-19

Aproape am isprăvit, dar vreau să lămuresc procesul cu exemplul unui alt pacient. E o situația care se poate întîmpla des, nu mă gîndesc la un pacient anume. Să zicem că un pacient bolnav are acasă probleme respiratorii. Este intubat acasă. E dus cu ambluanța la spital. E pus la un ventilator la terapie intensivă, i se dau antibiotice pentru o presupusă septicemie. I se dă perfuzie pentru că i-a scăzut presiunea sîngelui. I se găsește bacteria pneumococ în sînge. La radiografie se vede că are pneumonie. În ciuda eforturilor medicilor, moare după 2 zile. Cum am spus, acest scenariu nu e neobișnuit. Pacientul e găsit pozitiv la COVID-19. Doctorul are posibilitatea să treacă pe certificatul de deces COVID-19 ca pricină imediată ori ca antecedent, deoarece doctorul presupune că la moarte a contribuit COVID-19. În oricare din cazuri, merge în baza de date ca moarte pricinuită de COVID-19.

Dacă un pacient iese pozitiv la COVID-19 și moare din altă pricină, precum septicemie pneumococică, ar fi exact să spunem că acea pesoană a murit cu COVID-19, nu de COVID-19. Dar după îndrumările Centrului de Control al Bolilor, acest caz va fi trecut ca încă o moarte pricinuită de COVID-19. Și vor merge la următoarea moarte discutabilă pe care o vor eticheta COVID-19, și asta continuă. Puteți vedea cum au fost făcute statisticile să arate înspăimîntător, cînd e așa de simplu să adaugi numere la baza de date oficială.

Am scos la imprimantă aceste rapoarte pentru cazul că mai multă lume va începe să se uite pe saitul lor și ei vor hotărî că este prea mult adevăr pentru noi. Nădăjduiesc că am fost în stare să-mi expun opinia. Numărul adevărat de morți de COVID-19 nu este cel care li se spune oamenilor și pe care ei îl cred. Cîți oameni au murit de COVID-19? Se paote doar ghici. Doar Dumnezeu știe.

Dar pe baza felului cum sînt completate certificatele de deces putem fi siguri că numărul e mult mai mic decît ni s-a spus. Pe baza unor date inexacte și incomplete, oamenii sînt terorizați de creatori de panică pentru a renunța la libertate. Mulțumesc (aplauze). Am o adăugire: Nu poți avea o rată a mortalității corectă fără să testezi un număr mare de oameni. Dar asta e alt subiect. Dar e o vorbă veche: Numerele nu mint. Mincinoșii născocesc numere.

Potrivit unui videoclip lansat pe Facebook, Bukacek susține că Centrele pentru Controlul Bolilor (CDC) exagerează foarte mult amenințarea coronavirusului prin manipularea frauduloasă a certificatelor de deces.

https://www.youtube.com/watch?v=zBw1ynpDANQ

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns