Managerul Institutului de Psihiatrie Socola Iași, țintă permanentă pentru o publicație căreia nu i-a prelungit un contract
Odată cu instalarea noului manager al Institutului de Psihiatrie „Socola” Iași, domnul Bogdan Șaramet, a fost sistat și un contract de servicii semnat de către vechiul manager al Institutului de Psihiatrie „Socola” Iași, Oprișanu Ovidiu Gabriel, cu publicația “Bună Dimineața Iași”. După acest moment, potrivit actualului manager, au început imediat și atacurile în cascadă împotriva instituției pe care o conduce domnul Bogdan Șaramet.
După sistarea contractului dintre Institutul de Psihiatrie „Socola” Iași și S.C. Word Press Design S.R.L., firma folosită de publicația “Bună Dimineața Iași” pe post de prestator de servicii în respectivul contract, managerul Bogdan Șaramet devine ținta unui lung șir de atacuri de-a lungul anului 2020: începând de la acuzații legate de neasigurarea căldurii pentru pacienți și personalul medical, acuzații legate de restructurarea de personal, până la alocarea unor contracte privind renovarea unor clădiri ale institutului, actualul manager a devenit ținta “preferată” a publicației “Bună Dimineața Iași” după ce acesta a decis să nu mai continue contractul semnat de către predecesorul său.
Sâmbătă, 21 noiembrie 2020, ne-am deplasat la Institutul de Psihiatrie „Socola” Iași și am discutat cu domnul Bogdan Șaramet, managerul institutului și cu domnul Corneliu Prepeliță, juristul institutului, după ce am sesizat în presa locală un articol din care reieșea că atât pacienții cât și cadrele medicale sunt ținuți într-un “frig crunt”. După ce am vizitat mare parte din corpurile de clădiri ale institutului, inclusiv “hala cazanelor”, am constatat că există căldură atât pentru cadrele medicale cât și pentru spațiile unde sunt ținuți pacienții.
Mai mult, permițându-ni-se accesul în clădirea centralei termice a institutului, am aflat niște aspecte interesante de la fochistul care asigura buna funcționare a cazanelor: până la actualul manager, vechile conduceri nu au fost preocupate de repararea și de buna întreținere a cazanelor, și implicit nici de condițiile în care își petreceau iarna pacienții și cadrele medicale. În curte, în imediata apropiere a centralei termice, zăceau câteva cazane ruginite care nu au mai putut fi recondiționate. Înăuntru, în centrala termică, vechiul se îmbina cu noul, un tablou cu Nicolae Ceaușescu vegehea de pe un perete cum vechile tehnologii se îmbină cu noile tehnologii: niște cazane antice, care or fi văzut multe la viața lor, țineau companie unor cazane și instalații moderne de termoficare. Dar important era că era căldură, atât pentru cadrele medicale, cât și pentru pacienți…
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook