Probabilitatea ca un român să se infecteze și să moară de covid, pe baza datelor actuale este de 0,00004613! Ing. Valentin Berceanu: Pentru un asemenea risc am terorizat populația, am afectat fizic și psihic copiii?

„La un an de pandemie, cum arată totuși numerele?” este titlul sub care Valentin Berceanu, consultant tehnic freelance SAP, analizează datele după un an de la declanșarea pandemiei de coronavirus, informează R3Media.

El a analizat datele publice de până acum și a ajuns la niște concluzii mai mult decât interesante. Astfel, el a observat că percepția publicului despre numărul de persoane care au murit de Covid. Berceanu a observat că percepția oamenilor despre persoanele moarte din cauza acestui virus este mult mai mare decât realitatea.

„În luna iulie anul trecut a fost făcut un sondaj [1] pe 1000 de persoane din UK, Suedia, SUA, Germania și Franța și între întrebări a fost întrebat fix asta: „cât la sută din populația țării credeți că a murit de COVID19?”. În iulie anul trecut (înainte de valul 2) răspunsurile percepției publicului au fost: UK – 7%, SUA – 9%, Germania – 3%, Suedia – 6% și Franța – 5%… Dacă asta ar fi fost cu adevărat mortalitatea raportată la populație a COVID19 în numai 6 luni, atunci cu siguranță absolut toate măsurile luate ar fi fost mai mult decât justificate… Problema e că mortalitatea nu e nici pe departe acolo, nici acum la mai bine de un an”, scrie el pentru Mises.ro.

O a doua întrebare în același sondaj a fost: ce procentaj din populație credeți că a contractat virusul Sars-Cov-2? Răspunsurile au fost: UK – 22%, SUA – 20%, Germania – 11%, Suedia – 16%, Franța – 12%. Din nou, numerele au supra-estimat enorm impactul real al virusului în populație? Cu cât? Hai să vedem!

Țara care pare cel mai puternic lovită este Cehia: 13,42% din populație avînd deja la activ cel puțin un test pozitiv pentru virus. Imediat după Cehia este Slovenia cu 9,79% din populație urmate de Portugalia cu 8,02%. Dacă e să aproximăm cu ochiul liber sunt 4 zone mari pe hartă: Europa Centrală și de Vest cu undeva între 6% și 7%, Europa de Est cu undeva la 3,5%-5,5%, Zona Baltică (Inclusiv Suedia) cu undeva între 5% – 7,5 % și Țările nordice (excluzând Suedia și Danemarca) cu undeva între 1,25% – 1,78%. Țările care sunt insule sau peninsule având granița închisă tind să aibă un procentaj mai scăzut decât zona din care fac parte: Italia, Grecia, Danemarca, Irlanda. UK este în sine o insulă, dar are și peste 67 de milioane de locuitori.

Gripa spaniolă, aia cu care le place tuturor să ne terorizeze, a avut 4 valuri, în 3 ani și este estimat că a infectat aproximativ 33% din populația mondială [2]. Lăsăm comparația asta aici pentru posteritate și mergem să mai spunem trei lucruri:

  1. “nu este nici o diferență semnificativă de rezultat în numărul de infecții totale între demențele care s-au petrecut în UK, Franța, Spania, Belgia și relaxarea existentă în Suedia în tot acest timp
  2. țara care a avut cel mai strict lockdown [3] și care era lăudată de toată lumea în Iunie anul trecut pentru felul în care ar fi evitat epidemia, Cehia, are astăzi cel mai mare număr de infectați
  3. nu este nici o diferență semnificativă între demența pe care am trăit-o cu toții în România și Belarus – țara în care nici măcar nu a fost declarată epidemie, ba chiar în Belarus au fost proteste de stradă, alegeri și tot sunt abia la 3,24% în vreme ce noi suntem la 4,61%.” Integral aici

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns