Euro Informatica / magazincritic.ro

Trebuie de recunoscut că încercarea Naturii de a crea un om rațional n-a reușit (Max Born). Această „condamnare” trebuie meditată, analizată bine, deoarece termenul „homo sapiens” nu corespunde omului modern. El nu are nimic de adăugat aici pentru a îndreptăți acest termen, „om rațional”. Omul contemporan e „omul consumator” (Consumerism), iar viitorul lui în următorii 30 de ani ca specie biologică va dispare dacă, anticipat, nu va fi în stare să-și modifice modul de a gândi. De ce s-a ajuns la această groapă? Pentru că a fost creată artificial o civilizație monstruoasă care acum moare, se află deja în agonie. Trebuia de dezvoltat omul, dar în loc de asta au fost dezvoltate tehnologiile, tehnica cu care s-a distrus Mama-natura.

În anul 2016, climatologii lumii întregi sau adunat și au emis un Anunț comun în care au declarat că civilizației noastre îi rămân doar câțiva ani pentru ași decide viitorul, dacă ea se va mișca la fel, și că din anul 2050 se va constata că această civilizație e pe calea dispariției.

Ca specie biologică, omul e o ființă cu intelect nelimitat. El folosește numai o mică parte din creier. Savanții, însă totdeauna au fost nimiciți. Începând cu Giordano Bruno, această listă continuă până în zilele noastre. Iar Știința, ea se dezvoltă la comanda politică a liderilor. Pe cât de rațional e liderul – pe atât e și rezultatul „științific”. Astfel, în ultima mie de ani, civilizația a devenit totalitară, la fel: omul consumător divizat în două părți: bogat-sărac, domnitor-rob. Nimic, din acel moment de început, nu s-a schimbat. Ceea ce se cere, e doar creșterea economiei, banilor. Dar creșterea într-un spațiu închis, al unei singure planete, e limitată. E nevoie de noi deschideri mintale, noi spații intime pe care astăzi le ocolim: telepatia, parapsihologia, de exemplu… Și nu numai asta, numai „deschiderea mintală”. Noi nu folosim corect nici ceea ce este, oamenii înțelepți și deștepți. În o mie de ani, civilizația s-a ocupat cu selecția negativă a structurii sale conducătoare. Pe cei deștepți îi ucideau, iar pe cei mai răi îi ridicau sus. Omul înțelept e periculos pentru elita conducătoare, el poate înțelege schemele ascunse ale conducerii. Iar necesitatea de a îndestula apetitul băncilor mondiale se vede simplu. Apetitul e nejustificat prin structura limitată a Pământului. Creșterea, în condițiile acestei calități de viață, e imposibilă. Iar, ideologia actuală aparține necredincioșilor în rațiune. Credința în rațiune, nu convine. „Merge și așa!”? Nu mai merge! Calitatea umană nu e adecvată.

Noi, oamenii, suntem un sistem biologic și avem nevoie de oxigen. Dar, în ultima sută de ani concentrația lui a scăzut. Continuă.

La începutul secolului XX, concentrația de oxigen în aer era de 32%. În anii ’90 această concentrație ajunsese în marile orașe la 15% și în zonele industriale poate scădea până la 10% . Atunci când zbori în avionul care se desface în bucăți, nu mai au nicio importanță discuțiile despre pensii, salarii, viruși, familie și homosexualism etc. Importantă e deșteptarea, întoarcerea la Rațiune, la Credința în Rațiune. Mentalitatea și structura Puterii actuale nu mai poate fi schimbată de nimeni, pentru că Educația e una, general-particulară: consecvent „democratică”, comunistă, ateistă sau religioasă. Generația matură e îndoctrinată deja, compromisă prin tradiția luptei, consumului. Trenul ei deja e plecat! Schimbarea-imposibilă! Măsuri extraordinare de salvare a planetei noastre, ei, politicienii nu mai pot aplica. Comunicarea lor e deformată de diferența structurilor limbajelor folosite. Generalul e confundat cu particularul, iar o graniță concretă între ele nu se vede. Chiar, dacă unii profesori-savanți recunosc că educațional, ei „au arat prost”.

Ceea ce se poate de făcut, pentru a urca generația tânără în trenul următor, este: de a le da cunoștințe complementare, Segmentul de cunoștințe „pierdute” de civilizația dată. Savanții spun, că mai avem doar 30 de ani la dispoziție. Tu, părinte sau profesor, poți face schimbarea. Pentru viitorul tău, tu decizi!

  • Victor Deleu, Cartea Educației, Editura Vicovia, 2021, ISBN 978-606-994-000-0, Bacău

Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un like și să distribuiți pagina de Facebook

Lasă un răspuns