Denunț în British Medical Journal! Compania care a gestionat testarea vaccinului Pfizer e acuzată că a FALSIFICAT DATELE, în timp ce FDA, notificată la rândul ei, nu a luat nicio măsură
Un cercetător care a fost angajat de o companie care a supravegheat trei locuri de testare clinică a vaccinului Pfizer împotriva COVID-19 a făcut dezvăluiri șocante despre practicile folosite în respectivele unități, care pun sub semnul întrebării integritatea datelor Pfizer. Brook Jackson, un director regional care a fost angajat de Ventavia Research Group, a declarat pentru British Medical Journal că respectiva companie „a falsificat datele, a angajat oameni nepregătiți pentru vaccinare și a întârziat în a urmări efectele adverse” raportate în studiul pivot de fază III a vaccinului Pfizer-BioNTech, informează R3Media.
În ciuda faptului că Jackson a notificat în mod repetat Ventavia despre probleme, compania nu a luat nicio măsură corectivă. Acest lucru a determinat-o pe Jackson să trimită o plângere prin e-mail către Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) – principalul organism de reglementare al țării, în septembrie 2020. Dar, la mai puțin de 24 de ore mai târziu, Ventavia a concediat-o.
Totodată, nici FDA nu a dat curs plângerii lui Jackson. Deși autoritatea de reglementare susține că nu are forța de muncă pentru a monitoriza și a investiga în mod activ toate studiile clinice, o persoană a declarat în British Medical Journal (BMJ) că a fost surprinsă că agenția nu a inspectat Ventavia chiar și după ce un angajat a depus o plângere.
„V-ați gândi că, dacă există o plângere specifică și credibilă, ar trebui să fie investigată”, a spus Jill Fisher, un fost angajat al Ventavia.
Dezvăluirile raportate în articolul BMJ sunt limitate la trei din cele peste 150 de situri de testare a vaccinului, care au înscris doar 1.000 din cei aproximativ 44.000 de participanți.
Cu toate acestea, problemele de la Ventavia ar putea avea ramificații mai largi, inclusiv asupra datelor de eficacitate.
Un alt angajat, aflat sub protecția anonimatului, a declarat pentru BMJ că Ventavia nu are suficienți oameni pentru a colecta probe de la participanții la studiu care au raportat simptome ce erau în concordanță cu COVID-19. Ca urmare a faptului că obiectivul final al studiului a fost de a identifica COVID-19 simptomatic confirmat de laborator, dezvăluirile sugerează că datele ar fi putut fi denaturate de mostrele care nu au fost colectate de la participanții care au avut simptome asemănătoare COVID.
Declarații halucinante ale lui Brook Jackson
Jackson, un director regional, avea 15 ani de experiență în coordonarea și managementul cercetării clinice la momentul angajării sale la Ventavia. Cu toate acestea, perioada ei la companie a durat doar două săptămâni, în septembrie 2020, timp în care a spus că a fost martora „unui management slab al laboratorului, cu slabe preocupări privind siguranța pacienților și probleme de integritate a datelor”.
Potrivit lui Brook Jackson, este posibil ca superiorii ei să fi fost conștienți de aceste probleme chiar înainte de angajarea sa. Potrivit BMJ, într-o listă de „articole de acțiune” circulată printre liderii Ventavia la începutul lunii august 2020, un director a identificat trei membri ai personalului din acel sit cu care compania trebuia „să examineze problema jurnalului electronic/falsificarea datelor etc”. Integral pe: R3Media.
Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un like și să distribuiți pagina de Facebook