Guvernul României continuă cu planul de închidere a minelor

Foto: pixabay

Complexul Energetic Oltenia primește 895 de milioane de euro pentru realizarea de parcuri fotovoltaice şi centrale pe gaze din Fondul de Modernizare, potrivit unui comunicat al companiei, citat de RostOnline.

În comunicat se precizează că este vorba despre proiecte strategice pentru sectorul energetic din România, incluse în Planul de Restructurare şi Decarbonare al CE Oltenia, plan aprobat la începutul anului de Comisia Europeană.

Aceasta, deși UE a suspendat implementarea Green Deal-ului și a permis refolosirea cărbunelui pentru energie. Guvernul de la București anunțase că va angaja 600 de persoane în termocentrale, dar în realitate a aprobat o alocare financiară de 43,2 milioane de lei pentru închiderea minelor Lonea și Lupeni, ajutorul de stat fiind deja avizat de Comisia Europeană.

Recent, senatorul Ion Iordache acuza autoritățile că merge înainte cu disponibilizările de la CE Oltenia (CEO), deși Comisia Europeană a suspendat „Green Deal”-ul și este nevoie de energia provenită din cărbuni, pentru a reduce dependența de gazul rusesc.

Acum câteva zile, sindicaliștii din energie afirmau că Ministrul Energiei, Virgil Popescu, sabotează termocentralele pentru a putea importa energie din afara țării.

Același ministru a anunțat marți că România urmează să importe gaz natural lichefiat tocmai din Israel, deși stă pe munți de cărbune în pământ. (…) – integral pe R3media.

Foto: pixabay


  • MAGAZIN CRITIC se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare și pe internet. Intrați zilnic direct pe site pentru a vă informa, abonați-vă și contactați-ne: aici.

Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un Like și să distribuiți pagina de Facebook.


MAGAZIN CRITIC – ziar de orientare conservatoareContează pe ȘTIRI ce contează

Lasă un răspuns