„Cel mai vechi” strămoș al cefalopodelor

facerealumii.ro

O nouă specie interesantă asemănătoare calmarului fosilizat, cu 10 tentacule, a fost găsită în Montana, SUA, și i s-a dat numele Syllipsimopodi bideni. Este numită un vampiropod printre cefalopode.[1] Descoperitorii săi susțin că este un strămoș atât pentru caracatițe, cât și pentru calmarul vampir. O caracatiță are opt tentacule („caracatiță”). Calmarii aparțin superordinului Decapodiformes și au 10 tentacule („deca”); comparați cuvântul „deceniu”.

Toate aceste creaturi sunt constituite în cea mai mare parte dintr-un corp moale; nu au schelet. Noul vampiropod are un gladius, o parte internă dură a corpului. Potrivit lui Mike Vecchione, zoolog la Muzeul Național de Istorie Naturală Smithsonian, „foarte rar găsești fosile de țesut moale, cu excepția câtorva locuri”.[2]

Cu toate acestea, în stratul Mississippian (Carboniferul Inferior) din Montana, ei au găsit acest „vampiropod conservat în mod excepțional” cu anumite dovezi ale unui sac de cerneală lung de 2,6 cm.[3] Pentru a preveni descompunerea țesuturilor moi, trebuie îndeplinite condiții speciale, inclusiv îngroparea rapidă pentru a le izola de efectele vremii și necrofagi.

CMI a scris pe larg despre Potopul lui Noe, oferind exact astfel de condiții (și nu doar în câteva locuri, ci în întreaga lume). Procesele lente și graduale se dovedesc a fi foarte problematice pentru evoluționiștii care încearcă să explice conservarea excelentă.

Calmarul tocmai a devenit mult „mai bătrân”

O altă problemă cu această fosilă este că este „datată” la 330 de milioane de ani, întrecând „data” anterioară pentru cele mai vechi creaturi de acest fel cu aproximativ 82 de milioane de ani. Creșterea cu aproximativ 33% a „vârstei” geologice se datorează faptului că a fost găsită într-un strat mai adânc (Mississippian) decât cel mai vechi vampiropod cunoscut până atunci (Triasicul mijlociu).

Înseamnă că, deși vampiropodele erau considerate contemporane cu dinozaurii timpurii, ele au evoluat mult mai devreme decât acele „șopârle înfiorătoare”. În plus, fosila și ilustrația artistică arată exact ca un calmar modern (vedeți aici și aici) – nu există niciun semn de evoluție. Cel mai probabil, Syllipsimopodi bideni a fost îngropat în timpul etapei inundațiilor Potopului lui Noe, acum aproximativ 4400 de ani.[4]

Îndepărtarea părților existente ale corpului nu este evoluție

Narațiunea evoluționistă convențională sună astfel (citând din lucrarea nouă): „se păstrează zece tentacule purtătoare de ventuze” și această „condiție de zece tentacule este ancestrală pentru cefalopode și vampiropode” (dintre care unele au doar opt tentacule), prin urmare, descendenții „fie au redus perechea II de tentacule la filamente […], fie au pierdut perechea de tentacule în întregime.”3 Chiar dacă s-au pierdut două tentacule, acesta este opusul a ceea ce evoluționiștii trebuie să demonstreze, și anume inovația structurilor complexe specificate. (…) – integral pe facerealumii.ro.

Autor: Lucien Tuinstra
Sursa: Creation.com | ‘Earliest’ ancestor of cephalopods

Traducător: Cristian Monea


[1] O parte din superordinul Octopodiforme.

[2] Associated Press in Washington, Octopuses were around before dinosaurs, fossil find suggests, theguardian.com, 8 Mar 2022.

[3] Whalen, C. și Landman, N., Fossil coleoid cephalopod from the Mississippian Bear Gulch Lagerstätte sheds light on early vampyropod evolution, Nature Communications 13(1107), 2022 | doi.org/10.1038/s41467-022-28333-5.

[4] Walker, T., The biblical geologic model, biblicalgeology.net, accesat 3 Mai 2022; biblicalgeology.net/images/stories/resources/geological_model_1.pdf.

[5] Darwin, C., The Origin of Species, ediția a 6-a – completată și corectată la 1872, John Murray, Londra, p. 146, 1876.


  • Suntem cenzurați online/pe rețelele de socializare. Zilnic, puteți accesa site-ul pentru a vă informa.
  • Contactați-ne oricând.
  • Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un ,,Like” și să distribuiți pagina de Facebook (conținut exclusiv).
  • Pentru o presă independentă, sprijiniți-ne cu o donație. Vă mulțumim!

MAGAZIN CRITIC – ziar online cultural, conservatorContează pe ȘTIRI ce contează!

Lasă un răspuns