ROMÂNII MĂNÂNCĂ GÂNDACI fără să știe! Teroarea din farfuria românilor, intoxicați la fel ca în cazul vaccinurilor. LISTA PRODUSELOR CU GÂNDACI

activenews.ro

De foarte mulți ani observăm cum alimentația oamenilor a devenit din ce în ce mai precară. La fel ca și saltul în timp al Big Pharma, care a întrecut orice măsură sau lege a lui Hipocrate, tot așa și cei care ne hrănesc pe noi prin alimentarea cu produse tot mai procesate și mai deficitare în macro și micro nutrienți alimentari au luat o amploare grozavă.

Însă una dintre controversele alimentare – ce încalcă orice etică atât comercială cât și nutrițională, este utilizarea unor aditivi în jurul cărora orbitează un risc uriaș de toxicitate și la fel de bine putem spune, chiar și unul legat de credințele și valorile umane. Colega noastră de la Național, Claudia Marcu, a prezentat cazul mai recent, al „făinii” de greier care urmează să fie introdusă în pâine și alte produse din spațiul UE. Dar, așa cum mulți români au fost îmbrobodiți cu conținutul necunoscut de altfel al vaccinului „sigur și eficient”, la fel, din lipsă de informare, mănâncă gândaci de ani de zile, fără să știe. Autoritățile l-au mascau sub o denumire „științifică” de E120 – este vorba de gândacul sud-american coșenilă, colorant „natural” în sucuri, bomboane pentru copii, înghețată, iaurturi și tot felul de mezeluri.

50% din mezeluri sunt vopsite cu gândacul care provoacă alergii, mai ales copiilor

Peste 50% din preparatele din carne comercializate la nivel mondial colorantul de bază este carminul, atrăgea atenția și Adevărul. Acesta se regăsește și în sute de mărci de produse cosmetice, în special în rujuri sau în coloranți de păr, fiind preferat mai ales deoarece produsul cosmetic poate fi prezentat publicului în strategia de marketing ca fiind ecologic. Totuși. pe etichete și în campaniile publicitare nu se specifică nicăieri că vopseaua este făcută din gândaci, toți producătorii preferând denumirile comerciale ale produsului: E120, coșenilă, acid carminic, carmin, carmine și roșu natural 4, potrivit sursei. Câte din doamnele care țin să-și înroșească buzele precum Nefertiti știu că își dau pe gură cu gândaci storciți? FOTO:

În Uniunea Europeană carminul (E 120) se utilizează sub denumirile de mai sus. Deși au fost raportate destul de multe cazuri de reacții alergice la acest aditiv, utilizarea acestuia nu este interzisă în UE, ci doar restricționată în cazul unor produse.

Medicul pediatru Iulian Iordache este de părere că produsul trebuie evitat în alimentația copiilor, pentru că poate produce hiperactivitate și deficiențe de concentrare. „De asemenea, în cazuri foarte rare, poate produce astm, alergii, rinite și alte afecțiuni asemănătoare, ba chiar există în literatura de specialitate și cazuri în care carminul a fost răspunzător de producerea șocului anafilactic”, spune medicul, potrivit sursei citate.

Dându-le copiilor astfel de produse nu facem decât să îi predispunem la o serie de boli cardiovasculare nu ca adulți, ci mai devreme în adolescență, la hipertensiune ca tânăr, până la tulburări metabolice, apariția diabetului, gutei etc ”, spune și Lygia Alexandrescu, medic nutriționist, într-un articol reprodus de Asociația pentru Protecția Consumatorilor.

Conform unui studiu din Turcia, gândacul se găsește și în Coca-Cola, dar și în băutura Campari și poate provoca daune sănătății. În general, tot ce e colorat în roșu trebuie să devină suspect, asemenea comuniștilor și afiliaților lor. (…) – integral pe ActiveNews.


Pentru o presă independentă, fără cenzură, sprijiniți-ne cu o donație. Vă mulțumim!

MAGAZIN CRITIC – ziar online cultural, conservator. Nihil Sine Deo

Lasă un răspuns