Retrospectivă politică | Ce facem, votăm sau boicotăm?

  La sondajul de opinie inițiat de echipa noastră începând cu 5 ianuarie 2019, în care întrebam: În noiembrie sau decembrie 2019 vor avea loc alegerile prezidențiale din România. Ce facem, votăm sau boicotăm?, s-a declanșat o interesantă dispută între un cititor și unii din colegii noștri. Iată comentariile:

  • Cititor: Votăm pentru a nu cârcoti ulterior.
  • Noi: Orice variantă e mediocră deoarece legea electorală în România permite “prostimii” să conducă elitele…
  • Cititor: … şi-atunci!?…
  • Noi:  ____________, boicotăm pentru a schimba legea, sau nu ne prezentăm la vot!
  • Cititor: Păi, nu ai dreptate; legea electorală “permite” -corect spus:”dă dreptul”- elitelor să iasă la vot, pentru a determina o anume majoritate.
  • Alții din echipa noastră: Noi mergem doar pe neprezentare… Cât de despre elite – au șanse 0-1000 să facă majoritatea… Aici stați chiar prost cu matematica… Mai aveam elite?… Scurt spus părerea lor nu prea contează… Mai mult votul universal în condițiile legii electorale nu va produce nici o schimbare în veci, cu atât mai mult cum n-a reușit în cei 30 de “reeducare”…
  • Cititor: Insist: nu ai dreptate, “matematica” votării este relativă în condiţiile absenteismului -dacă n-aş fi educată, cât de cât, aş spune că tu stai şi mai şi cu matematica (vezi, m-abţin de la cuvinte tari)- despre asta vorbesc. Aici poate lucra orice coaliţie, cu atât mai mult una pentru cultură, metoda defensivă (neprezentare, boicot etc.) este pentru cei fără soluţii.
  • Un membru de-al nostru: __________abia aștept să văd ce soluții găsesc cei ce votează… Vă reamintesc că în anii 92, la primele alegeri prezidențiale a fost maximul de prezență din istoria comunistă și post comunistă… peste 76% de participanți… și cu cine a votat poporul? Cu cine au vrut bancherii și oamenii de afaceri ai Europei… Adică la ce te poți aștepta, dacă inclusiv intelectualii lui pește prăjit au votat cu un cel mai mare criminal comunist de la Gheorghiu Dej încoace… Și cine sunt urmașii lui, nu urmașii lor spălați pe creier prin crearea “omului nou”… N-ați înțeles nimic din viața asta, indiferent câți ai ați avea… Votul universal e o abureală politică folosită pentru a crea impresia fictivă de “putere a poporului”… Dacă în democrația modernă Eminescu zicea “Nu spera și nu ai teamă, ce val ca valul trece…” păi în globalismul ăst unde “marile puteri” subjugă anual națiunile de mâna a 2-a și a 3-a, mai sperați la bine?… Vă înșelați amarnic!… Multă sănătate!… că numai asta vă mai pot garanta!
  • Cititor: Legea – în speţă, cea electorală-  nu poate fi schimbată prin absenteism şi/sau boicot la alegeri, cel mult se reduce pragul de participare pentru a se valida chestiunea supusă votului. Asta vreți voi, cei care pretindeţi că aţi înţeles ceva din viaţă?! Dacă-i aşa, veţi mai “boicota” multe alegeri de-acum încolo!
  • Același membru de-al nostru: Ca absolvent de istorie și științe politice, ăsta-i crezul meu… Eu nu cred în diversiunile media și în legislație vetustă – menită să creeze “omul nou”.. V-am dat un exemplu concludent a rezultatelor electorale… Cum le explicați? Răspundeți concret!… Nu prezența sau neprezența la vot, rezolvă ceva… Rezultatele sunt aceleași și istoria o dovedește… Spiritul civic sau demnitatea se dobândește prin indiferența față de actele politice sau în cel mai rău caz prin revoluții… Ce au rezolvat grevele “autorizate” a oamenilor manipulați de opoziție, când trebuiau scoase afară de aşa zisa societate civilă?… D-nă, schimbarea vine fie cu sabia, fie în fiecare individ, independent de turmă… Turma nu te duce întotdeauna acolo unde trebuie, însă eul propriu are toate şansele s-o facă…

Pentru o presă independentă, fără cenzură, sprijiniți-ne cu o donație. Vă mulțumim!

MAGAZIN CRITIC – ziar online cultural, conservator. Nihil Sine Deo

Lasă un răspuns