Mausoleul din Mărăsești / magazincritic.ro

Sunt 33 de ani de când clasa politică românească se opune cu disperare schimbării hotărârilor orânduirii comuniste și revenirii la normalitate.

Una dintre cele mai rușinoase hotărâri antinaționale comuniste, încă menținute, este legată de Independența Națională.

Suntem probabil singura țară din lume în care Independența Națională este sărbătoare lucrătoare, iar oficialitățile nu organizează un eveniment festiv.

Lipsa de respect față de sacrificiul suprem al înaintașilor noștri, respectiv sfidarea sângelui vărsat la Plevna, Griviţa și Smârdan pentru câștigarea independenței, este o rușine națională.

Ani de zile au fost împotriviri din partea conducerii politice pentru însăși recunoașterea zilei de 10 Mai ca Ziua Independenţei Naţionale a României, promovându-se ideea că acest eveniment a avut loc pe 9 Mai, pentru ca să coincidă cu ziua victoriei în marele război pentru apărarea patriei al Uniunii Sovietice (U.R.S.S.), continuându-se astfel linia ideologiei comuniste din 1948, când la Ateneul Român, Emil Bodnăraș (agent NKVD , apoi KGB) spunea că:

”Opera începută la 9 Mai 1877 și-a găsit pentru noi desăvârșirea la 9 Mai 1945, ambele date simbolizând jertfa comună a soldaților ruși şi români .”

,,În încercarea lui de a rupe poporul până și de cunoașterea propriei sale istorii, regimul despotic din România a șters ziua de 10 Mai din calendarul sărbătorilor naționale românești’’, menționa președintele S.U.A. , Dwight D. Eisenhower , în mesajul său adresat poporului român cu ocazia zilei de 10 Mai 1954.

Minciuna lui Bodnăraș nu a rezistat testului istoriei, însă când data de 10 Mai a trebuit să fie recunoscută ca Ziua Independenței Naționale, a fost declarată doar sărbătoare națională lucrătoare.

,,10 Mai, Ziua Mondială tradițională a poporului român, se sărbătorește cu scopul de a comemora trei mari evenimente din istoria României: la 10 Mai 1866, Carol a fost proclamat Domnitorul României; unsprezece ani mai târziu , la aceeași dată , Principatul Român și-a proclamat independența ; la 10 mai 1881, Carol a fost încoronat , prin voința poporului , Rege al României .”

,,Cunoscând prea bine atașamentul poporului față de sărbătorirea acestor evenimente glorioase din istoria țării lor , actualul regim român a căutat să schimbe datele, spre a preamări evenimente mai recente”.

Mesajul președintelui S.U.A. , Dwight D. Eisenhower, adresat poporului român cu ocazia zilei de 10 Mai 1954.

Având în vedere simbolistică politică a zilei de 10 Mai, cu o triplă semnificație, benefică poporului român de fiecare dată, ziua de 10 Mai este o entitate unitară, indivizibilă, complexă și de o maximă semnificație istorică pentru că reprezintă înțelepciune și maturitate politică, sângele vărsat pentru câștigarea independenței și modernizare, prin ridicarea țării la rang de regat European.

Faptul că data de 1 Mai, în amintirea grevei măcelarilor din Chicago este sărbătoare nelucrătoare, iar data de 10 Mai, ce reprezintă Independența Națională a României, este sărbătoare lucrătoare, este o rușine națională inacceptabilă.

Dacă unii politicieni doresc să nesocotească aportul înaintașilor lor la istoria națională sau doresc să-și exprime lipsa de respect față de înaintași, o pot face, dar altfel, nu aruncând această rușine asupra întregului popor, profitând de faptul că s-au nimerit, vremelnic, la conducerea țării.

Nu poate exista normalitate atâta timp cât oficial nu ne sărbătorim Independența Națională şi nu onorăm cum se cuvine, Armata Română și eroii neamului Românesc, care au înfăptuit-o cu mari sacrificii.

Să nu confundăm respectul și demnitatea cu aroganța!

Respectul nu se cerșește, se câștigă, prin demnitate și respectul de sine.
Dacă vrem să fim respectați în lume, trebuie să ne respectăm și să ne onorăm istoria, eroii, valorile naționale și tradiția străbună.

,,Cu toate că astăzi poporul român este împiedicat , […] să sărbătorească ziua de 10 Mai, totuși, în adâncul inimii, el comemorează această zi ca pe un simbol al tăriei de caracter și al perseverenței sale “.
„Este convingerea mea, că această tărie de caracter și această perseverență, care au servit poporul român cu atâta succes în întreaga lui istorie, vor continua să-l servească până își va recâștiga adevărata independență, de care în trecut a fost, pe bună dreptate, atât de mândru”.

Mesajul domnului John Foster Dulles, ministrul de externe al Statelor Unite ale Americii, adresat poporului român cu ocazia zilei de 10 Mai 1954 .

,,Cele mai importante lucruri de dobândit după libertate și democrație, sunt identitatea și demnitatea “.

M.S.R. Mihai I al României !

Zece Mai ne-a fi de-a pururi
Sfântă zi, căci ea ne-a dat
Domn puternic ţării noastre ,
Libertate şi Regat .
Ridicați cu toții glasul
De prin șesuri, de prin plai ,
Să trăiască România
Ura! Pentru 10 Mai.

”10 Mai’’ de Vasile Alecsandri. Versurile lui V. Alecsandri sunt la mijlocul pagnii.

de Runceanu Gheorghe


MAGAZIN CRITIC – ziar online cultural, conservator – Nihil Sine Deo – PRESĂ LIBERĂ

Lasă un răspuns