Retrospectivă culturală | Secretele istoriei (6)

       Rămân stupefiat pe zi ce trece de mizeria “de democrație” promovată de aceiași clasă politică de la revoluție. Cenzura presei se accentuiază pe zi ce trece, știrile de actualitate abia dacă mai apar pe internet și acelea cu o mare timiditate și lipsă de curaj. Manipularea mediatică este cu atât mai mare cu cât publicațiile patronate de “castele mogulilor” se înmulțesc. E singura stratagemă de a abrutiza marea masă a unei națiuni. Legile cu impact emoțional și național devin enigmatice și se îngroapă în istorie împreună cu mica opoziție care piere cum au pierit așa numiții “deținuți politici”, răufăcători ai națiunii noastre. Mai rău este că acești bancheri și politicieni n-au învățat nimic de la înaintași lor și vor păstra țara la vechiul statut al epocii medievale de “stat vasalic”. Prefer să nu comentez atitudinea fostului profesor de istorie Crin Antonescu ci doar să-i sugerez că ar face bine să mai studieze și alte izvoare ale istoriei contemporane legate de activitatea reală a grupării legionare. Înfierarea acestei grupări au făcut-o contemporanii acelor vremuri ca urmare a interesului politic de moment și a relațiilor internaționale stabilite în urma tratatelor de la Yalta și Postdam. Cunoaștem că după 1989 interesele geopolitice mondiale nu s-au schimbat semnificativ de aceea atitudinea față de așa numitele grupări “extremiste” a rămas aceeiași. Mi-e foarte greu să cred că lucrurile acestea nu sunt cunoscute de “erudiții noștrii” și în speță de Crin Antonescu. Durerea e cu atât mai mare cu cât acceptă jocurile politice europene de dragul funcției, dezicându-se inclusiv de eronata istorie cu influențe marxist-leniniste pe care a studiat-o. Nici regimul comunist nu era imperialist prin doctrină, dar de aici și până la a dezintegra economic și teritorial ce a mai rămas din România încalcă inclusiv principiile liberale. Dacă aceste lucruri sunt cunoscute de domnul Antonescu sunt îndreptățit să-i spun că-i un mare demagog și că istoria îl va “preamări” cum se cuvine. (Petre Țuțea junior)

Arhivele securității

  Gradul de periculozitate al unui deţinut politic: LEGIONAR! Mentalitate comunistă. Aşa gândeşte şi Crin Antonescu, promvând în Senat legea care va incrimina penal manifestările legionare! (Florin Dobrescu, 24 ianuarie 2014)


  • Suntem cenzurați online/pe rețelele de socializare. Zilnic, puteți accesa site-ul pentru a vă informa/abonaContactați-ne oricând. Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un ,,Like” și să distribuiți pagina de Facebook (conținut exclusiv).
  • Pentru o presă independentă/integră, sprijiniți-ne cu o donație. Vă mulțumim!

MAGAZIN CRITIC – ziar online cultural, conservatorContează pe ȘTIRI ce contează!

Lasă un răspuns