VIDEO | Regele Charles al III-lea a ajuns în România. Monarhul britanic a citat din Eminescu și s-a întâlnit cu oficialitățile, inclusiv cu Patriarhul Daniel

Administrația Prezidențială

Regele britanicilor a ținut un discurs la Palatul Cotroceni, unde s-a întâlnit cu premierul Ciucă, președintele Camerei Deputaților și reprezentantul cultelor, în frunte cu Patriarhul Daniel al României, informează R3Media.

„Cred că au trecut 25 de ani de la prima mea vizită în această țară remarcabilă. Când am venit aici am ținut o legătură profundă cu România. Întotdeauna m-am simțit acasă în România. Am fost martor la dezvoltarea țării. Am fost inspirat pe oamenii pe care i-am întâlnit, care lucrează neobosit alături de ceilalți. Este impresionant să vezi câți voluntari lucrează an de an cu dedicare pentru a păstra la conservarea arhitecturii României” , a adăugat suveranul britanic.

Vorbind despre România, Charles al III-lea l-a parafrazat, în românește și pe Mihai Eminescu: „România, țara mea de glorii, țară de dor”.

Avionul care l-a adus pe Regele Charles al III-lea în România a aterizat pe Aeroportul Băneasa. Suveranul britanic urmează să se întâlnească cu preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Potrivit agendei şefului statului, după ceremonia primirii oficiale, cei doi vor avea convorbiri tete-a-tete, iar apoi o întâlnire cu autorităţile statului, reprezentanţii societăţii civile şi Corpul Diplomatic. Integral pe: R3Media.


Pentru o presă independentă, fără cenzură, sprijiniți-ne cu o donație. Vă mulțumim!

MAGAZIN CRITIC – ziar online cultural, conservator. Nihil Sine Deo

Lasă un răspuns