Profesorul Adrian Papahagi: “Nebunia, minciuna și crima sunt ingredientele de bază ale politicii rusești”

Doxologia

Cunoscutul scriitor şi profesor universitar Adrian Papahagi, a publicat pe pagina sa de pe o reţea de socializare o scurtă caracterizare a politicii ruseşti. Potrivit profesorului Papahagi “nebunia, minciuna și crima sunt ingredientele de bază ale politicii rusești.” Redăm mai jos textul publicat de scriitorul Adrian Papahagi:

Nu trebuie uitat: nebunia, minciuna și crima sunt ingredientele de bază ale politicii rusești. Nu ai ce să tot analizezi: trebuie doar să ridici un zid cât mai mare între civilizație și colcăiala aia periculoasă.

Dacă ești simplu om, și nu analist militar sau de intelligence în SUA, UK, sau Ukraina, trebuie doar să enunți cu maximă claritate morală natura criminogenă a Rusiei, nu să explici dacă e mai bine cu criminalul Putin, cu criminalul Prigojin, cu criminalul Medvedev sau cu criminalul Șoigu, sau ce urmărește fiecare dintre acești scelerați.

Trebuie să ții minte ce spunea Steinhardt despre dracu: nu semnezi cu el nici dacă pe hârtie scrie “Dumnezeu există”. Rușii nu respectă nimic, mint mereu, totul la ei e simulacru și ajung ușor la crimă. Am trecut prin comunism, ar trebui să știm atâta lucru: Rusia-comunismul-dracul e același lucru – minciună, crimă, nebunie, nebunie, minciună, crimă, crimă, nebunie, minciună etc. etc.


  • MAGAZIN CRITIC se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare și pe internet. Intrați zilnic direct pe site pentru a vă informa, abonaţi-vă. Contactați-ne: aici.
  • Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un ,,Like” și să distribuiți pagina de Facebook.
  • Pentru o presă independentă, ne puteți sprijini cu o donație. Vă mulțumim!

  • MAGAZIN CRITIC – ziar de orientare conservatoareContează pe ȘTIRI ce contează

Lasă un răspuns