Centrala de la Zaporojie: pericol NUCLEAR?

Foto: tvrmoldova.md

În Ucraina, de-a lungul întregii zile de marți, 4 iulie, au circulat informații despre un atac terorist iminent asupra Centralei de la Zaporojie

Armata ucraineană acuză de mai multă vreme partea rusă că pregătește un atac asupra centralei.

Acum, tensiunile s-au acutizat într-un mod fără precedent.

Potrivit mai multor surse de la Kiev, scrie publicația ucraineană Strana, corpuri străine similare unor dispozitive explozive ar fi fost plasate de ruși pe acoperișurile grupurilor electrogene 3 și 4 de la Zaporojie.

Centrala a fost cucerită și se află sub controlul trupelor ruse încă de la sfârșitul lunii februarie 2022, la câteva zile după începutul războiului.

Informațiile care au circulat marți în presa rusă afirmă că aruncarea în aer a acestor dispozitive „nu poate provoca daune unităților motrice, dar poate crea imaginea unui bombardament al Ucrainei”.

Cu alte cuvinte, un atac sub steag fals al rușilor pentru a da vina pe Kiev.

Și din Rusia vin informații îngrijorătoare, dar de sens contrar.

Renat Karcia, consilier șef al Rosenergoatom a declarat la canalul de televiziune Russia 24, citat de agenția RIA Novosti:

„Astăzi au fost primite informații pe care am fost autorizat să le fac publice:… Pe 5 iulie, noaptea, forțele armate ucrainene vor încerca să atace centrala nucleară de la Zaporojie utilizând arme de precizie cu rază lungă și drone kamikaze.” Inegral pe: Active News


Pentru o presă independentă, fără cenzură, sprijiniți-ne cu o donație. Vă mulțumim!

MAGAZIN CRITIC – ziar online cultural, conservator. Nihil Sine Deo

Lasă un răspuns