Evenimente de excepție în 27 și 28 iulie, la a VI-a Ediție a Festivalului de Arte/Festival 4 Arts ,,Dan Iordăchescu”

Comunicat de presă

25.07.2023

Festivalul de Arte / Festival 4 Arts ”Dan Iordăchescu” 2023  

Concert Cameral

Prof. Cătălin Rotaru (SUA) – contrabas

Arthur Popescu (Elveția) – contrabas

Prof. Wan Ting Yu (SUA)  – pian

27 iulie 2023, Castelul Iulia Hașdeu, ora 17:00

Spectacol Final – Masterclass Teatru – Prof. Dr. Mihai Bisericanu

28 iulie 2023, Casa de Cultură „Geo Bogza”, ora 17:30

Final de Masterclasses

Concert Extraordinar cu participarea maeștrilor

Prof. Cătălin Rotaru (SUA) – Contrabas

și

Prof. Wan Ting Yu (SUA)  – Pian

28 iulie 2023, Casa de Cultură „Geo Bogza”, ora 18:30

După o altă săptămână intensă de studiu și cursuri, dar și de relaxare și petrecere a timpului liber împreună, vă așteptăm la Concertul Cameral oferit de celebrul pe plan internațional basist Cătălin Rotaru, alături de pianista Wan Ting Yu și de tânărul și deja cunoscutul basist Arthur Popescu, în impresionantul Castel Iulia Hașdeu, joi, 27 iulie, ora 17:00. Locurile sunt limitate deoarece concertul se desfășoară în incinta castelului.

Dacă nu reușiți să-l ascultați joi pe maestrul Cătălin Rotaru, vă invităm vineri, 28 iulie, în sala mare a prestigioasei Casa de Cultură „Geo Bogza”, începând cu ora 18:30 la Concertul Extraordinar cu participarea Maeștrilor, precedat la ora 17:30 de Spectacolul de Final Masterclass Teatru – Prof. Dr. Mihai Bisericanu.

Ocazia de a-l asculta live pe Maestrul Cătălin Rotaru este extrem de rară pentru publicul românesc. Suntem nemărginit de recunoscători domniei sale pentru onoarea de a accepta să ofere Masterclass în cadrul Festivalului de Arte / Festival 4 Arts, iar Primăriei Municipiului Câmpina și Muzeului pentru oportunitatea de a-l audia și în Castelul Iulia Hașdeu.

Tânărul Arthur Popescu, student emerit la Conservator, în Elveția, vine special în România, la Câmpina, pentru a petrece o săptămână de studiu sub îndrumarea Maestrului Cătălin Rotaru.

Wan Ting Yu are o dublă specializare instrumentală – pian și contrabas, ambele la cea mai înaltă performanță. Tocmai din această perspectivă, cunoștințele și experiența pe care le deține ca și pianist acompaniator o fac unică în domeniu și deosebit de solicitată în acest rol atât la Universitatea de Stat din Arizona, cât și în Taipei, Taiwan.

Maestrul Mihai Bisericanu a adus o imensă bucurie, o explozie de creativitate și o descătușare de temeri pentru toți participanții edițiilor trecute, inclusiv pentru cei mai timizi dintre ei. Cursanții Maestrului Mihai Bisericanu de anul trecut au îndrăgit într-atât clipele minunate petrecute la Masterclass teatru, încât au revenit și anul acesta, aducând cu ei noi cursanți.

Toate cursurile au fost susținute la Casa de Cultură „Geo Bogza”, iar cursanții au simțit că folosesc din plin toate resursele puse la dispoziție. Ei au venit din Elveția, Republica Moldova, București, Constanța, Valea Doftanei și Câmpina.

Cursurile care au loc în această săptămână și în cele ce urmează sunt:

24-29 iulie 2023 – Contrabas – Prof. Cătălin Rotaru (SUA), Pian și Acompaniament – Wan Ting YU (SUA/Taiwan), Teatru – Dr. Mihai Bisericanu

31 iulie – 5 august 2023 – Canto Clasic – Conf. Univ. Dr. Claudia Codreanu, Vioară – Violonist Concertist Aron Cavassi, Pian și acompaniament – Prof. Eliza Puchianu

31 iulie – 12 august 2023 – Masterclass Operă în cadrul STUDIOULUI DE OPERĂ al Festivalului de Arte „Dan Iordăchescu” Câmpina – invitat special tenorul Thomas Paul (Opera Regală din Copenhaga). Conducerea muzicală – Adrian Suciu (Austria și Germania), regia artistică – Dr. Mihai Bisericanu, vocal coach – Conf. Univ. Dr. Claudia Codreanu. Acompaniamentul orchestrală este asigurat de ansamblul „Barocharest”

Vor intra în producție operele: Giovanni Battista Pergolesi – „LA SERVA PADRONA” și Georg Friedrich Händel – „ACIS AND GALATEA”

Așadar, vă așteptăm la Recitalul de Poezie și Muzică, Joi, 20 iulie, ora 16:00, în curtea Castelului Iulia Hașdeu și la Vernisaj, Premiere și Recital de Poezie și Muzică, Vineri, 21 iulie, ora 16:30, la Casa de Cultură „Geo Bogza” din Câmpina.

Intrarea este liberă. Detalii, rezervări de locuri și înscrieri la Masterclasses:


  • Suntem cenzurați online, pe rețelele de socializare. Zilnic, puteți accesa site-ul pentru a vă informa.
  • Contactați-ne oricând. Pentru o presă independentă, fără cenzură, sprijiniți-ne cu o donație. Vă mulțumim!
  • Apărăm Credința și Patria. Susținem Monarhia, Familia, Cultura, Tradiția și Viața de la concepție la moartea naturală.

MAGAZIN CRITIC – ziar online cultural, conservator. Presă cu frică de Dumnezeu

Lasă un răspuns