Raport Bitdefender: Cât valorează viața noastră digitală pe piața neagră online și ce se vinde cel mai bine

Photo by Kevin Ku on Unsplash

Un raport Bitdefender dezvăluie o parte mai puțin cunoscută a internetului, unde informații și bunuri personale, precum date de autentificare sau carduri de credit, fac obiectul unor tranzacții ilegale pe Dark Net sau piața neagră virtuală.

Un raport realizat de specialiștii în securitate informatică de la Bitdefender dezvăluie o parte mai puțin cunoscută a internetului, unde informații și bunuri personale, precum date de autentificare sau carduri de credit, fac obiectul unor tranzacții ilegale pe Dark Net sau piața neagră virtuală.

Dark Net este o parte a internetului care poate fi accesată doar prin intermediul unor adrese web speciale și care nu este indexată de către motoarele de căutare. Acest lucru face mai dificil accesul pentru utilizatorii obișnuiți, care nu dispun de abilități tehnice avansate.

Dark Net nu trebuie confundat cu Deep Web, care reprezintă cea mai mare parte a internetului. Majoritatea conținutului de pe Deep Web nu este indexat de motoarele de căutare, acesta fiind accesibil pe baza unor date de autentificare sau în urma efectuării unei plăți. Un exemplu îl constituie jurnalele știintifice care solicită astfel de credențiale pentru afișarea conținutului. Astfel, Dark Net este locul în care se desfășoară numeroase servicii ilegale, de la vânzarea de conturi de online la arme, droguri și multe altele.

Iată principalele produse analizate de specialiștii în securitate informatică de la Bitdefender:

Carduri de credit – clonate, furate sau falsificate, cardurile de credit se vând la un preț mult sub valoarea reală pe care infractorii o „garantează”, de regulă între 7 și 14%. De exemplu, un card care are în cont 1.000-2.000 de dolari poate fi achiziționat pentru 140 de dolari, iar un card Visa Gold cu număr CVV, care are un sold de 25.000 de dolari, se vinde cu 175 de dolari.

Servicii bancare – cele precum PayPal sau Western Union sunt o țintă preferată pentru tranzacțiile ilegale. Nu există nicio garanție că un astfel de cont va fi accesibil și după achiziție. (…) – continuarea pe R3media.


Pentru o presă întru adevăr, sprijiniți-ne cu o donație. Vă mulțumim!

MAGAZIN CRITIC – ziar online cultural, conservator. Nihil Sine Deo.

Lasă un răspuns