Atentat la cultura naţională! Peste 45% din muzeele din România, în pericol de dispariție, dacă ordonanța Guvernului privind deficitul bugetar intră în vigoare

magazincritic.ro

Muzeele din România sunt în pericol, peste 45% fiind amenințate cu dispariția, dacă proiectul de ordonanță privind reducerea deficitului bugetar ar intra în vigoare, avertizează managerii de muzee.

Mai multe organizaţii profesionale şi ale societăţii civile active în domeniul protejării patrimoniului cultural solicită Guvernului, printr-un apel, renunţarea la măsurile de „amputare” a sistemului instituţional al culturii.

„Există un proiect de ordonanţă a Guvernului, care urmăreşte distrugerea muzeelor României. Dacă această ordonanţă de urgenţă va intra în vigoare, 45% din muzeele României vor dispărea pur şi simplu. Va fi un atentat la cultura naţională şi la identitatea culturală a României. Aceasta este o poziţie pe care eu am inserat-o într-un apel adresat Guvernului României în numele a cinci organizaţii neguvernamentale care se ocupă de protejarea patrimoniului cultural naţional al României şi suntem hotărâţi să mergem împotriva Guvernului până la capăt.

Deci nu vom accepta niciun fel de decizie care va afecta cultura română. Nu vreau ca Guvernul României să reducă deficitul bugetar pe seama noastră”, a spus managerul Muzeului Naţional al Ţăranului Român, Virgil Ştefan Niţulescu, notează Agerpres. – integral pe R3media.ro.


MAGAZIN CRITIC – ziar online cultural, conservator. Nihil Sine Deo.

Lasă un răspuns