Cel mai mare festival de muzică bizantină din România începe la Iaşi pe 20 septembrie

Festivalul de Muzică Bizantină de la Iaşi este cel mai mare eveniment de acest fel din România. Timp de cinci zile, capitala cântului bizantin se va afla la Iaşi, unde unii dintre cei mai renumiţi interpreţi ai artei muzicale bizantine vor susţine concerte de înaltă ţinută şi vor lua parte la diferite momente liturgice, informează R3Media.

În perioada 20-24 septembrie 2023, Iaşul îşi va da întâlnire cu unele dintre cele mai cunoscute coruri de muzică bizantină din ţară şi din străinătate, care vor susţine concerte deosebite şi momente liturgice.

Evenimentul este menit să promoveze tradiţiile originale ale cântului bizantin, dar şi să informeze publicul despre legătura care există între muzica bisericească şi muzica bizantină de factură laică, aşa-numita muzică din „tinda bisericii”.

De-a lungul a sute de ani, Moldova a întreţinut spiritul Bizanţului, inima de odinioară a Ortodoxiei, iar oraşul Iaşi a devenit unul dintre cele mai mari centre cultural-muzicale de tradiţie bizantină. Vor interpreta invitaţi specializaţi pe diferite ramuri ale acestui gen muzical din Grecia, Liban şi România.

Programul ediţiei 2023 a festivalului este unul extrem de atractiv, iar intrarea la toate evenimentele este liberă, în limita locurilor disponibile.

Lucian Constantinescu | R3Media


Pentru o presă întru adevăr, sprijiniți-ne cu o donație. Vă mulțumim!

MAGAZIN CRITIC – ziar online cultural, conservator. Nihil Sine Deo.

Lasă un răspuns