Toamna se numără bobocii. Adică, munca de peste vară își arată roadele, străduințele sunt răsplătite…

Buletin informativ Provita Bucureşti

Stimați prieteni,

Toamna este anotimpul în care oamenii de la țară culegeau roadele muncii lor de peste vară. Și tot toamna, oamenii munceau cel mai mult – de la pusul murăturilor și până la făcutul de gemuri, dulcețuri, bulion sau zacuscă…
Și noi, într-un fel, facem o „zacuscă”. Iar ingredientele din toamna aceasta sunt următoarele:

**

În urmă cu câteva zile am împlinit 18 ani de activitate. Multe s-au schimbat din octombrie 2005 încoace, dar nu și statutul. Și nici principiile și valorile nu s-au modificat sau alterat în vreun fel. Vă mulțumim pentru că ați rămas alături de noi.

**

Am formulat și remis ministerului Familiei:
1) sugestii pentru îmbunătățirea cadrului legislativ privind condițiile de obținere a atestatului, procedurile de atestare și statutul asistentului maternal profesionist. Detalii.
2). două propuneri de a compensa devalorizarea indemnizației lunară pentru creșterea copiilor din cauza inflației, în cazul nașterii de 2 sau mai mulți copii fără întreruperi ale perioadelor succesive de concedii pentru creșterea copilului, și
3) o propunere de amendare a Codului Penal, în sensul ca, în cazul minorilor orfani sau abandonați, aflați în sistemul de protecție a copilului, vârsta minimă a consimțământului pentru relațiile sexuale să fie ridicată de la 16 la 18 ani. Detalii.

**

Am profitat de datele definitive de la recensământul populației din 2021 pentru a opera o actualizare majoră a datelor statistice pe care le punem la dispoziție pe website-ul nostru. Majoritatea sunt în format tabel (Excel) pentru a permite celor interesați prelucrarea și reprezentarea grafică mai ușoară. Detalii.

**

Am adresat o scrisoare deschisă ministrului Justiției cu privire la necesitatea exercitării opoziției României la proiectul de Regulament al Consiliului European privind „certificatul de părinte”. Detalii.

**

Am formulat o recomandare de vot adresată eurodeputaților români referitoare la propunerea de regulament al Parlamentului European și al Consiliului privind standardele de calitate și siguranță pentru substanțele de origine umană destinate utilizării la om. Detalii.

**

Nu uitați nici de blogul nostru, unde găsiți comentarii și note despre subiecte de actualitate.

**

Acestea au fost cele mai importante vești de la noi. Sperând că ne veți onora în continuare cu prietenia voastră, vă rugăm să ne sprijiniți cu o donație. Nu ignorați apelul nostru. Avem nevoie de voi pentru a ne continua munca, adesea invizibilă, dar mereu prezentă, în sprijinul familiei și vieții.

De curând punem la dispoziție o nouă facilitate pentru donațiile mici: platforma Buy Me a Coffee. Îndrăzniți, orice ajutor este vital.
————————————

P.S. Chiar dacă transmitem rar actualizări sub formă de buletine informative, ținem permanent legătura cu voi prin intermediul canalului Telegram. Telegram este dinamic, robust și lipsit de presiunea cenzurii de pe Facebook sau YouTube. Nu v-ați instalat până acum aplicația Telegram? E momentul să o faceți! Vă așteptăm la t.me/pro_vita.


Apel către prieteni. PRO VITA București se bazează pe generozitatea susținătorilor săi pentru a acoperi costurile necesare activității non-profit. Dacă ne apreciați munca, vă rugăm să faceți o donație. Dacă sunteți deja donator, luați în considerare donații regulate, prin intermediul platformei noastre onlineVă mulțumim tuturor!


„Secerișul e mult, dar lucrătorii sunt puțini.” (Matei 9,37)

Sursa: buletinul Provita București


MAGAZIN CRITIC – Nihil Sine Deo / Știri ALESE cu GRIJĂ de suflet

Lasă un răspuns