ABC Ortodox semnalează: ”Sunt vrăjitorii moderne practicile orientale – reiki, yoga, așa-zisa dezvoltare personală”? ÎPS Teodosie, răspuns clar: ”Sigur că da! Sunt înșelări ale celui viclean.” VIDEO INTEGRAL

De Cronicar

ÎPS Teodosie a fost chestionat cu următoarea întrebare, în cadrul recentului podcast de dialog cu credincioșii – ”Cuvântul ierarhului” de la Radio Dobrogea, transmite ABC Ortodox:

„Cum să explic celor care recurg la practicile orientale, precum așa-zisa dezvoltare personală, reiki, yoga, teta healing, radiestezie, bioenergie… că nu este bine ce fac?! Aceste practici sunt vrăjitorii moderne?”

„Sigur că da! Pot fi asemănate (n.red. cu vrăjitoriile moderne). Din ce ați enumerat am întâlnit de toate felurile și nu sunt în regulă niciuna! Toate sunt paralele cu credința noastră. Acele practici nu ne duc la Hristos.

De aceea, să ia aminte fiecare! Sunt înșelări ale celui viclean. Pentru că diavolul ispitește spre erezie. Dacă nu sunt erezii, iată că sunt aceste practici care ne despart de Dumnezeu și de Harul Său!”

Citiți și Federația Pro Vita atrage atenția asupra pericolelor meditației mindfulness practicată în școli, grădinițe și chiar biserici.

Și o altă întrebare: „Soția nepotului meu se ocupă cu practica teta healing. I-am spus că nu este în regulă cu astfel de practici.

Îmi vorbea și de un yoghin, care levita. Să îi spun să se roage în timpul acelor ședințe de teta healing ca să încurce ițele celui rău și să înțeleagă și el că nu este în regulă ce face soția lui?”

„Da, dacă cineva se roagă intens deturnează acest plan. Am avut și eu această experiență. Rugăciunea dărâmă toate aceste obscurități care vor să se impună.”, a răspuns ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. – citește integral pe ActiveNews.


 MAGAZIN CRITIC – Nihil Sine Deo / Știri ALESE cu GRIJĂ de suflet

Lasă un răspuns