Raportul din 2022 al Ministerului Culturii despre lucrarea de pe Calea Eroilor, contrazice toate minciunile autorităților din Târgu Jiu!

„Așa cum se poate constata din documentul foto realizat la vizita în teren, lucrările de amenajare ale traseului pe o porțiune/fragment din Calea Eroilor sunt dezastruoase, atât ca modalitate de abordare a execuției – detalii – stereotomie – legătura cu frontul construit existent (accese, împrejmuiri, fațade de clădiri), cât și ca organizare și etapizare a lucrărilor, lipsa evidentă a trăsărilor pe zone. În acest moment, traseul – fragmentul ce a intrat în reabilitare aduce un deserviciu major Ansamblului Brâncușian în general.”

Acest raport vine în urma vizitei în teren a comisiei Ministerului Culturii la presiunea societății civile. Până în 2022 niciun oficial de la București nu s-a deranjat să își exercite atribuțiile legale și să constate dezastrul de la Târgu Jiu. Solicităm din nou prezența la Târgu Jiu, pe Calea Eroilor, a ministrului Culturii.

Campania Grupului Civic „Împreună pentru Calea Eroilor” a fost catalogată drept una lipsită de argumente atunci, site-urile de linșaj mediatic ale puterii locale, în văzul organelor abilitate, inițiind cele mai abjecte atacuri asupra noastră!

Marcel Romanescu l-a tratat pe Brâncuși cu dispreț și continuă să facă acest lucru în continuare, iar acest lucru va fi taxat de târgujieni în cabina de vot! Nu putem avea un primar care nu înțelege dimensiunea culturală a orașului pe care-l administrează!

Mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi în tot acest timp! Închidem aici campania „Împreună pentru Calea Eroilor” cu speranța că cei vinovați vor plăti!


Pentru o presă întru adevăr, sprijiniți-ne cu o donație. Vă mulțumim!

MAGAZIN CRITIC – ziar online cultural, conservator. Nihil Sine Deo

Lasă un răspuns