Vladimir Tismăneanu: ”Renasc, sub ochii noștri, acele mișcări pe care Umberto Eco le așeza sub semnul fascismului etern”

Muzeul Județean Gorj - „Alexandru Ștefulescu”

  Deși în România fascismul niciodată nu și-a găsit o expresie românească, Vladimir Tismăneanu înființează Centrul de Cercetare a Totalitarismelor ,,Hannah Arendt” la Universitatea Bucuresti cu motivația că ”Renasc, sub ochii noștri, acele mișcări pe care Umberto Eco le așeza sub semnul fascismului etern”. Păstrând direcția kominternistă a părinților săi, Vladimir inventează un așa-zis fascism cu misiunea de a culpabiliză un întreg popor, pentru a-l pune sub semnul ”fundamentalismului”, al ”extremismului”. După logica acelei ”renașteri” ai impresia că fasciștii sunt peste tot și mai au puțin pentru a prelua puterea în România. La ultimile alegeri se pare că au obținut un procent mare de tot, ”ghinionul” fiind că nu s-au putut înțelege cu PSD-ul, că altfel intrau și la guvernare. Lăsând ironia amară la o parte, nu putem să nu ne amintim că o întreagă generație interbelică a fost condamnată la pușcărie sau la moarte tocmai pentru acuzațiile închipuite de fascism, totalitarism și de așa zise crime de război. Părinții lui Vladimir Tismăneanu au fost alături de alți tovarăși kominterniști cei care au executat acest plan de exterminare. 

Așadar Vladimir Tismăneanu după ce publică în februarie 1973 cartea „Tânărul leninist”, și în 1976 ” Noua Stângă și Scoala de la Frankfurt” ca lucrare de licență, bifează în 1981 pentru a confirma, “Micul dicționar social-politic pentru tineret”, volum coordonat ”culmea” de KGB-istul Virgil Măgureanu. Un an mai târziu ajunge printr-o magică teleportare tocmai în SUA. Personal cred că Luminile Școlii de la Frankfurt au facilitat această documentare pe teren. Poate oameni mai informați ca mine pot confirma sau infirma acest lucru.  

După 1989 îl regăsim pe Volodea bineînțeles în compasul GDS și în ”glorioasa” carte-interviu cu Ion Iliescu, ”Marele Șoc”, care nu a fost niciun șoc pentru cunoscători. Se ”schimbă” regimul, Volodea nu. Se face șef pe vremea lui Băsescu la Comisia Prezidențială de Analiză a Dictaturii Comuniste din România in anul 2006, în urma susținerii zgomotoase a unor redactori ai revistei “22” (fondată la indicațiile bătrânului kominternist Silviu Brucan). Până și Liiceanu a fost inițial, împotriva numirii, întrebandu-se cum ar fi fost ca fiul lui Goebbels să conducă comisia de denazificare a Germaniei? S-au împacat însă imediat, Tismaneanu tipărind Raportul la editura Humanitas. Bineînteles, pe bani grei. Volodea s-a născut în 1951 la Brașov, dintr-un tata pe nume Leonid Tisminețki și o mamă cu multiple identități, una dintre ele fiind Hermina Marcusohn, ambii, combatanți comuniști în razboiul civil din Spania, unde “au tras cu mitraliera în obrazul lui Hristos”, deținând așadar funcții înalte în Komintern și NKVD, după care, în timpul războiului au combătut puternic împotriva României. Hermina de la microfonul postului de radio România Liberă, ce emitea de la Moscova, iar Leonid ca rezident KGB, cel mai bine retribuit agent al sovieticilor care lucra pentru instaurarea comunismului în România.

http://www.ziaristionline.ro/2012/02/05/traian-basescu-scheletul-din-dulapul-gds-sorin-iliesiu-incalca-legea-omertei-din-komintern-si-cere-demisia-lui-andrei-plesu/
/

Având aşadar experienţa în uciderea creştinilor, în 1951 au fost trimişi la Braşov pentru a coordona vânătoarea satanică a luptătorilor români anticomunişti din munţii Făgăraşului. În acest context s-a născut Vladimir Tismăneanu. Păstrându-şi amintirile şi idealurile tinereţii, soarta sau filierele roşii l-au adus pe Volodea în postura de a întocmi un raport, din păcate oficial, adică cu girul Preşedintelui, despre, culmea, comunismul din România. Raportul se vrea “anti”, dar de fapt, este o telenovelă roşie ca basca lui Che Guevara, fiul nkvd ştergând cu buretele esenţa răului: ideologii, finanţarea, creierele experimentelor satanice de tipul “Fenomenului Piteşti”. Cu alte cuvinte antiromânismul comunismului este eludat cu desăvârşire. Doctrina Moscovei se vrea a fi prezentată ca o simplă alternativa politică şi nu ca pe o moarte a unui popor, perversitatea continuând prin înfăţişarea Bisericii Ortodoxe Romane ca fiind una părtaşă la la instaurarea noii orânduiri, fiind pusă într-o falsă antiteză cu Biserica Greco Catolică sau cea Protestantă. Vladimir se pare că nu a putut alcătui singur “raportul”, luându-şi câteva ajutoare de la GDS: Patapievici Horia Roman, Tanase Stelian, Pippidi Andrei, cu mai puţine steluţe roşii pe umăr, suficiente însă pentru a înfăţişa o imagine de ansamblu: “anticomuniştii” care “spala” satanalogia comunistă de conotaţiile ei reale. Inima lor de copii crescuţi la sânul Kominternului i-a obligat să spele crimele părinţilor lor, transformându-i din agresori în victime.
Acesta-i rolul lui Volodea, acesta-i rolul celor care-și iau ”luminile” din Întuneric.

16 decembrie 2017


  • Suntem cenzurați online/pe rețelele de socializare. Zilnic, puteți accesa site-ul pentru a vă informa.
  • Contactați-ne oricând.
  • Pentru o presă independentă, sprijiniți-ne cu o donație. Vă mulțumim!

MAGAZIN CRITIC – ziar online cultural, conservatorContează pe ȘTIRI ce contează!

Lasă un răspuns