Regina unei Românii posibile!

  Așa cum înainte de ’89 , ne imaginam cum ar fi fost să putem călători liberi în lume, sau cum ar fi fost să putem asculta oriunde orice fel de muzică, cum ar fi fost să ne putem exprima opiniile, gândurile, ideile, fără ca ele să ajungă în neant, așa să ne imaginăm cum ar fi fost dacă România ar fi avut parte de caractere puternice, de oameni care să o iubească și să o reprezinte cu adevărat în lume. Oameni care, chiar dacă nu erau născuți aici, odată cu sosirea lor, o magie se întâmpla, descopereau farmecul și potențialul acestor locuri și chiar doreau să rămână și să se implice în promovarea și progresul României.

Unul dintre ei ar fi putut fi Regina Ana, cea la a cărei dispariție suntem azi martori, unica soție a Regelui Mihai timp de 68 de ani! Vi se pare puțin? Vi se pare mult? Dacă ne gândim doar la acest lucru, mie mi se pare absolut grăitor pentru caracterul cuiva:să traversezi decenii alături de persoana iubită, cu bune și cu rele, să găsești mereu calea potrivită pentru a merge mai departe, să știi să transformi greutățile în trepte pentru devenirea ta, da, asta cred eu că reprezintă tăria de caracter!

Apoi caracterul puternic e legat și de educația Reginei, atât sportivă( a urmat cursuri de scrima, echitație, îi plăcea să meargă cu bicicleta), cât și artistică ( a urmat o școală de arte frumoase) , vorbitoare fluentă a 4 limbi, mereu doritoare să facă totul cât mai bine ( se pare că de asta, deși înțelegea bine româna, prefera să nu o vorbească, fiind conștientă că n-ar fi putut să o facă la fel de bine), mereu gata să învețe ceva nou, mereu gata să ajute efectiv la crearea unei lumi mai bune( de aceea s-a înrolat la 19 ani în războiul antinazist).

Modestă, naturală, jovială, așa am văzut-o și eu cu ocazia interviului acordat Eugeniei Vodă, în 2008, invitată fiind la emisiunea “Profesioniștii” ca o “profesionistă a nobleții!”. Oh, Doamne, cu 2-3 excepții, în toată istoria de după 1990, nu cunosc oameni din fruntea țării, cărora să li se poată spune așa! E trist, nu? Când de fapt, excepțiile trebuiau să fie de partea cealaltă.

ana2

Deci cum ar fi arătat o Românie în care modele de viață ar fi fost MS. Regele Mihai și MS Regina Ana?Eu îmi imaginez așa: un respect crescut față de tine, față de cei din jur și față de țară, un simț al umorului bine dozat, o capacitate mai mare de a lua viața de la capăt fără lamentări, jeluiri și aruncarea vinei întotdeauna pe alții, o dorință mai mare de a fi tu însuți, de a te reinventa și de a demonstra mereu că nu contează unde te naști neapărat, ci ceea ce faci acolo unde îți trăiești viața, și dacă poți lăsa lumea puțin mai bună decât ai găsit-o.

Aș vrea să îmi imaginez că dacă acest popor ar fi avut în continuare mai multe modele de oameni capabili, de oameni care au fost născuți și educați să devină modele pentru ceilalți( pentru că, nu-i așa, asta e menirea oricărei familii regale), România posibilă ar fi devenit România reală, ce ar fi ocupat un loc în fruntea oricăror statistici referitoare la nivelul de trai, la nivelul de încredere, la gradul redus de corupție, așa cum ocupă celelalte monarhii în lume.

8 august 2016


  • MAGAZIN CRITIC se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare și pe internet. 
  • Intrați zilnic direct pe site pentru a vă informa. Contactați-ne: aici

MAGAZIN CRITIC – ziar de orientare conservatoareContează pe ȘTIRI ce contează

Lasă un răspuns