Pandemia politicianistă în România

Foto: magazincritic.ro

Mulţi sunt îngroziţi până la folosirea cuţitului de urs în faţa ştirilor despre COVID-19 din mass-media. Şi, totuşi… cea mai mare plagă ce bântuie ţara este Pandemia politicianistă.
Nu mă credeţi?
Uitaţi-vă în pieţe şi magazine: preţurile au explodat, autorităţile tac. Şi s-au propus de mult măsuri de prevenire a speculei. Politicienii… nimic.
Uitaţi-vă la câţi stau acasă: cel puţin o sută de mii de IMM-uri vor falimenta, şi rata şomajului va exploda. Alte state iau măsuri solide spre a preveni dezastrul economic. Politicienii din România… nimic.
Uitaţi-vă în jur şi întrebaţi câţi şi-au pierdut locul de muncă şi trăiesc din economii tot mai subţiri. Alte ţări iau măsuri puternice pentru a-i salva pe cei în asemenea necazuri. Politicienii de la noi… nimic.
Uitaţi-vă în farmacii şi benzinării: nu se găsesc măşti sanitare, nu se găsesc dezinfectante pentru mâini, nu se găsesc încălţări de unică folosinţă, nu se găsesc halate de unică folosinţă şi tot aşa. Adică nu se găsesc exact lucrurile elementare pentru a opri răspândirea COVID-19.
Uitaţi-vă în SUA, în Franţa şi în alte ţări: tratamentul pentru COVID-19 este în producţie (masivă) şi intră pe piaţă, spre a fi la dispoziţia medicilor şi pacienţilor. La noi sunt tratamente eficiente şi se cunosc şi cele străine. Doar că politicieni… nu mişcă nimic.
Vedeţi că politicianismul este mult mai grav decât gripa?
Şi, totuşi, i-aţi votat.
Plagiatori, traficanţi de copii, şpăgari, infractori cu una sau mai multe condamnări, escroci dovediţi, mincinoşi patentaţi, falsificatori, abuzatori… i-aţi votat şi îi votaţi.
Şi nici nu vă gândiţi să căutaţi un partid extra-parlamentar, naţionalist, ca să daţi o şansă noului. Sau candidaţi real independenţi, „fără şanse”, care ar avea şanse dacă v-aţi da seama că ei sunt şansa voastră!
Pentru că şi voi, prea mulţi, sunteţi atinşi de virusul politicianist. Şi preferaţi un ticălos şmecher unui om cinstit. De aici şi Pandemia politicianistă.

Mihai-Andrei Aldea

P.S. Dacă eşti de părere că trebuie schimbată direcţia votului ca să oprim Pandemia politicianistă în România… dă mai departe articolul. Cine ştie, poate ne mai vindecăm cu un vot mai mult.

25 martie 2020


  • MAGAZIN CRITIC se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare și pe internet. 
  • Intrați zilnic direct pe site pentru a vă informa. Contactați-ne: aici

MAGAZIN CRITIC – ziar de orientare conservatoareContează pe ȘTIRI ce contează

Lasă un răspuns