Dragoș Pătraru - Dialog cu Cristian Presură, fizician / Youtube

  Adică de ce să-l citești pe Pătraru? Ce, n-are emisiune de luni până joi, pe Digi? Și, oricum, cartea nu se compară cu nicio reprezentație live de-a lui, pentru că, na, omul are șarm, are expresie, trece ecranul, cum se zice….

Bine, normal că aveți dreptate, eu doar vă spun de ce ar fi bine să aveți cartea”Starea nației” în casă, ca un medicament. Un medicament contra tristeții, pentru stimularea râsului și pentru combaterea singurătății. Fără efecte secundare adverse, deși, aici, nu bag mâna în foc. Se poate ca, după câteva pagini, să vă gândiți la manipulare, la corupție, se poate să vi se nască dorința de a trăi cu adevărat într-o țară în care deviza principală să ajungă: nu se poate decât așa! Așa cum zice legea, nu așa cum sunt excepțiile ei.

În carte sunt textele lui de la emisiuni, la cele mai multe am râs cu lacrimi, la altele am zâmbit larg, la câteva am zâmbit în colțul gurii, iar cu vreo două-trei chiar n-am fost de acord. Dar pe total, recomand cartea, pentru că se poate citi foarte ușor, oriunde ai deschide-o se află un text ce nu are legătură cu altul, apoi pentru că pe măsură ce citești, îți și aduci aminte figura lui, că, deh, Pătraru e un personaj cu multe figuri, roluri și creații, și în plus, majoritatea situațiilor de care aduce vorba le-ai trăit și tu, uite, dom’le, mi s-a întâmplat și mie cutare și cutare lucru.

Și acum și ceva trist: o emisiune, oricât de bună ar fi, n-o să dureze la infinit, pe când cartea… cartea rămâne o perioadă mai lungă în viețile noastre, asta e deja dovedit.

Deci, va recomand să luați și să citiți cartea, eu am comandat-o direct de pe site, Starea nației, altfel, recunosc, habar n-am pe unde s-ar găsi. În rest, voie bună și lectură ușoară!

3 septembrie 2023


MAGAZIN CRITIC – ziar online cultural, conservatorContează pe ȘTIRI ce contează!

2 thoughts on “Citindu-l pe Pătraru!

  1. Numai cartea acestui mascarici nu o aveam in biblioteca… S-a schimbat politica la Magazin Critic, acum ii promovati si pe cei care sunt impotriva Bisericii?? Maine, poimaine o sa faceti publicitate si la cartile lui Banciu… Si intr-un final o sa ii faceti publicitate si lui Remusica Cernea. Ca doar de, dvs. sustineti cultura si faceti presa libera… Nu imi place

  2. E vorba de libertatea de gândire a redactorilor… Fiecare promovează pe cine vrea… asta nu înseamnă că întreaga echipă este de acord cu ceea ce scriu unii redactorii… Asta înseamnă presa liberă!… A răspunde pentru ceea ce publici… Posteritatea va judeca fiecare gest a scriitorilor și jurnaliștilor… N-ați înțeles rolul ziarului nostru…

Lasă un răspuns