Marinela Strîmbulescu: Transparență, echitate și responsabilitate în procesul de finanțare!
În noul an care a început, ne dorim ca procedurile și ghidurile solicitantului să devină clar definite, astfel încât să nu existe loc de interpretări eronate sau erori de legislație. Competiția trebuie să fie una sinceră și corectă, iar evaluarea să fie unitară pentru toți participanții. În plus, ar trebui să renunțăm la principiul “primul venit, primul servit” și să avem o modalitate de depunere a cererilor care să excludă orice interacțiune cu roboții. În acest an trebuie să scăpăm de sentimentul atotștiutorului și să valorizăm argumentele și opiniile celorlalți. Trebuie să acționăm ferm și responsabil pentru a remedia problemele și a menține încrederea ridicată în acest domeniu.
Pentru a atinge aceste obiective, este imperativ să construim un mediu de finanțare care se bazează pe transparență și accesibilitate. Aceasta implică publicarea completă și actualizarea constantă a procedurilor și ghidurilor pentru solicitanți, astfel încât aceștia să aibă la dispoziție toate informațiile necesare pentru a-și pregăti cererile. Nu ar trebui să existe loc de confuzii sau incertitudini cu privire la criteriile și procesul de evaluare.
Principiul “primul venit primul servit” poate crea inechități și tensiuni
Principiul “primul venit, primul servit” poate crea inechități și tensiuni, mai ales într-un context în care resursele financiare sunt limitate. În acest sens, ar trebui să existe o abordare mai echitabilă, care să țină cont de merit și de contribuția adusă de fiecare solicitant prin realizarea proiectului la dezvoltarea comunităților. Implementarea unui sistem de evaluare obiectiv și transparent, care să valorizeze calitatea și relevanța proiectului, este esențială pentru a asigura că finanțările ajung la cei mai potriviți beneficiari.
Ascultarea și înțelegerea perspectivelor diferite ne pot ajuta să luăm decizii mai bune și să evităm implicațiile negative. Este esențial să fim mai deschiși dialogului și să promovăm o cultură a colaborării și a respectului reciproc în procesul de finanțare.
Tot mai des, există riscul ca atenția să fie îndreptată către aspecte periferice, în detrimentul priorităților reale. Trebuie să ne asigurăm că în procesul de finanțare, rămânem concentrați pe esențial și că nu pierdem din vedere obiectivele principale.
Împreună putem construi un sistem mai bun și mai eficient, care să stimuleze inovația, creativitatea și dezvoltarea durabilă în diverse domenii. Experți, consultanți, beneficiari și instituții finanțatoare, deopotrivă!
- Suntem cenzurați online, pe rețelele de socializare. Zilnic, puteți accesa site-ul pentru a vă informa.
- Contactați-ne oricând. Pentru o presă independentă, sprijiniți-ne cu o donație. Vă mulțumim!
MAGAZIN CRITIC – ziar online cultural, conservator. Contează pe ȘTIRI ce contează!