Patriarhia Română rămâne instituția cu cea mai mare contribuție la creșterea numărului donatorilor de sânge din țară

Voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale au prezentat recent raportul pe anul 2023 al Campaniei „Donează sânge, salvează o viață!”. Prin intermediul acesteia, Patriarhia Română rămâne instituția cu cea mai mare contribuție la creșterea numărului donatorilor de sânge din țară și unul din cei mai importanți sponsori ai centrelor de transfuzii din România, informează Basilica.

Anul trecut au fost organizate 16 ediții (sau acțiuni) ale campaniei, în cadrul cărora 4.500 de persoane au donat aproximativ 2025 litri de sânge.

„Toți acești donatori au răspuns astfel chemării adresate de Patriarhia Română și de Centrele de Transfuzii, pe fondul unei lipsei acute a sângelui și a derivatelor din sânge din sistemul medical românesc”, a explicat, pentru Trinitas TV, Constantin Jinga, voluntar coordonator la Paraclisul Catedralei Naționale.

O acțiune importantă de anul trecut a fost cea prin care 1000 jandarmi din toată țara au donat sânge în sprijinul victimelor, al salvatorilor și al eroilor pompieri.

Tot anul trecut, campania a aniversat un deceniu de activitate printr-un eveniment organizat la Palatul Patriarhiei, în prezența Episcopul Vicar Patriarhal Varlaam Ploieșteanul. Integral pe: Basilica


  • Suntem cenzurați online, pe rețelele de socializare. Zilnic, puteți accesa site-ul pentru a vă informa.
  • Contactați-ne oricând. Pentru o presă independentă, fără cenzură, sprijiniți-ne cu o donație. Vă mulțumim!
  • Apărăm Credința și Patria. Susținem Monarhia, Familia, Cultura, Tradiția și Viața de la concepție la moartea naturală.

MAGAZIN CRITIC – ziar online cultural, conservator. Presă cu frică de Dumnezeu

Lasă un răspuns