Arta căsniciei. Cum să rămâneți împreună când lumea vă desparte
Cum să rămâneți împreună de la a spune „da” până la „au trăit fericiți până la adânci bătrâneți”?
Acest lucru este posibil, chiar și în societatea noastră, sfâșiată de divorțuri. Dar căsătoria nu este o joacă – este nevoie de iubire jertfelnică, angajament total, o atitudine realistă și mult efort.
Într-un stil conversațional, cu exerciții și exemple din filme și din viață, părintele Constantine Nasr, un veteran cu o experiență de 38 de ani, atât în calitate de soț, cât și în consiliere maritală, ne arată cum să stăpânim arta căsătoriei și să construim un cămin și o familie pline de bucurie trainică.
„Recomandăm această carte atât de necesară ca punct de plecare pentru consilierea maritală în dieceza noastră. Este o completare binevenită a bibliotecii pastorale cu privire la această relație umană fundamentală.”
ARHIEPISCOP NATHANIEL POPP, Episcopia Română, Biserica Ortodoxă din America
„Prima piatră din capul unghiului este iubirea. În engleză, există un singur cuvânt pentru iubire. Dar vechii greci socoteau că iubirea e mult mai complicată. Ei aveau patru termeni pentru a descrie patru aspecte diferite ale iubirii.
Agape (ἀγάπη) este iubirea lui Dumnezeu pentru omenire, o iubire jertfelnică. Este cuvântul folosit în Ioan 3,16: „Căci Dumnezeu așa a iubit lumea, încât pe Fiul Său Cel Unul-Născut L-a dat ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viață veșnică”.
Philia (φιλία) este termenul care desemnează afecțiunea dintre prieteni. Include loialitatea față de familie și dragostea de țară. Se regăsește în cuvintele philosophia, iubirea de înțelepciune, și philadelphia, iubirea frățească.
Eros (ἔρως), este dragostea pasională, iubirea romantică, caracterizată de dorință senzuală și de tânjire. Este felul de iubire care ne gândim că îi leagă pe soți.
Storge (στοργή), iubirea dintre membrii familiei, iubirea pe care părinții le-o poartă copiilor, și copiii, părinților.” (Extras – pp. 85-86)
Cartea poate fi comandată de pe site-ul Editurii Theosis.
- Suntem cenzurați online/pe rețelele de socializare. Zilnic, puteți accesa site-ul pentru a vă informa.
- Contactați-ne oricând.
- Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un ,,Like” și să distribuiți pagina de Facebook (conținut exclusiv).
- Pentru o presă independentă, sprijiniți-ne cu o donație. Vă mulțumim!
MAGAZIN CRITIC – ziar online cultural, conservator. Contează pe ȘTIRI ce contează!