Dezastrul din agricultură este certificat cu cifre! Mâncarea românilor depinde de STRĂINI. Importăm tot, de la roșii la ceapă și carne de porc

Mâncarea românilor depinde de importuri: țara noastră, deși are un potențial agricol enorm, aduce din străinătate aproape tot. De la roșii, ceapă, varză sau carne de porc, România importă din străinătate, relevă datele Institutului Național de Statistică (INS), citate de Panorama.

Conform informațiilor citate de Panorama producția a scăzut cu aproximativ 12% în 2022 comparativ cu 2021, la legume, leguminoase boabe și pepeni.

Rădăcinoase, roșii, ceapă, varză, cartofi sunt aduse din import. Este soluția la care se apelează din cauza scăderii alarmante a producției interne în 2022, față de 2021.

De importuri avem nevoie și la fructe: struguri, prune, cireșe și vișine, piersici, sector în care producția internă a scăzut de la 68,8% în 2021, la 64,4% în 2022. Situația este dezastruoasă față de anul 1990: România speră să ajungă la nivelul lăsat de dictatorul Ceaușescu, dar deocamdată nu sunt speranțe. Singurele unități de procesare a roșiilor procesează doar tomate din import, iar producătorii români se văd nevoiți să arunce producția în surplus. Integral pe: R3Media


MAGAZIN CRITIC – ziar online cultural, conservator – Nihil Sine Deo – PRESĂ LIBERĂ

Lasă un răspuns