Bucuresti/Ministerul finantelor

                                                                       I

   Sau epoca marilor dezinformări şi maipulări, este tocmai titlul cel mai potrivit pentru a descrie actuala conjunctură a României, după anii ’90. Am scris şi cu alte ocazii despre dezinformări şi manipulări, arătând modul în care, gruparea politico-infractională, care a cangrenat societatea românească, a acaparat puterea şi mai mult a devalizat şi ruinat întreaga economie a ţării.

Spuneam deci, ca pentru a subjuga o societate s-a recurs la tot felul de dezinformări, diversiuni şi maipulari ale cetăţemilor, astfel încât omul de rând, să fie mereu într-o ceaţă continuă, într-o perpetuă ameţeala încât să fie uşor de ghidat (manipulat) de către oricine, exact precum în “Parabola Orbilor”. În esenţă această parabolă, expusă într-o pictură a lui Peter Broigel cel Bătrân, reprezintă o brută cu o măciucă în mână, conducând un şir interminabil de oameni spre o prăpastie. Acel şir este omenirea (societatea românească) din ziua de astăzi.

Simplu, bruta la noi este tocmai acest sitem politico-mafiot care prin ceaţa de fumigene ale dezinformărilor,a manipulat şi manipulează societea românească spre dezastru, spre ruină, conducându-ne ireversibil, se pare, spre acele ţinte dorite de aceştia.

Aşadar să începem cu începutul… Decembrie 1989, prima mare dezinformare/diversiune şi manipulare publică a fost prin enunţarea prin mass-media de atunci, ca ţara este atactă de “Terorişti” iar marea masă de manevră să iasă pe străzi unde trebuia să înceapă măcelul….De ce??? Era nevoie de victime pentru ca noua conducere emanată din eşaloanele 2 şi 3 ale PCR şi securităţii statului să se autoproclame salvatorii neamului şi să fie direct aleşi în funcţiile de conducere noi vacantate….Atenţie, când vorbim de securitatea statului, atunci, era reprezentată doar de anumiţi ofiţeri acoperiţi, în special cei din DIE, câţiva la număr şi de care ştiau doar colaboratorii lor…!!!’’Capi di tuti capi’’….!!!

Rezultatul obţinut….Este ştiut de toată lumea acum. CPUN-ul şi apoi FSN-ul nomeclaturist a fost ales în unanimitate de marea turmă de votanţi!!!

-Execuţia lui Ceauşescu, o altă mare dezinformare/manipulare. Lansarea zvonului, cum că Ceauşescu va fi apărat şi salvat de ’’terorişti’’ a dus rapid la simulacrul judecării sale în mare viteză şi executat la fel…!!! De ce???

Era clar pentru pucişti că, atât timp cât Ceauşescu era în viaţă, la un eventual proces al ‘’inculpatului’’ grupul de pucişti al nomenclaturii comunisto-securiste, nu vor mai accede la putere, iar banii(valuta forte) aflată prin conturile securităţii, în fond banii poporului înfometat, va ajunge înapoi în visteria statului şi nu în conturile grupării politico-infractionale…!!!

Din ’90, calea spre dezinformări şi manipulări grosolane a fost larg deschisă.

Cineva poate întreba, de ce atâtea dezinformări/manipulări, pentru ce??? Păi cum altfel poţi ascunde imensele fraude din visteria statatului?? Dacă nu printr-o altă dezinformare, prin alte fumigene şi ape tulburi, astfel încât nici cetăţeanul şi nici orice altă persoană şi/sau entitate venită la guvernare să nu mai poată da de urma delapidărilor şi distrugerilor făcute cât şi ale autorilor…!!

Şi atunci a început degringolada dezinformărilor în masă. Exemplu clar… Cine ştie astăzi exact unde şi cum a dispărut flota NAVROM??? Nimeni nu ştie concret. Este ca şi într-un joc de Alba-Neagra….Uite bila, nu e bila!!! Caut-o!!!

Tactica dezinformării este relativ simplistă şi cu mare succes în rezultatul scontat. Dezinformatorii lanseza zvonistica, apoi intră în scena cei care aparent sunt personaje neutre pentru public şi cu funcţii care, confirma oarecum zvonul, după care intră în arenă alţi actori ai aceloraşi dezinformatori, pentru că aceştia sunt în echipa şi se ştiu din”culise”iar noi, spectatorii, habar nu avem că sunt coechipieri şi împart ciolanul!!! Spuneam de alţi actori, cei care strecoară îndoială că zvonul ar fi adevărat, cei care îi apară pe zvonişti şi tot aşa, se creează un mare haos al manipulării, o ceată densă, în aşa mod încât manipulatorii, obţin rezultatele scontate de Ei…!!!!

-Tot după ’90 apar primele mitinguri şi demonstraţii de protest al celor care au prins de veste că se fraudează statul, care au prins de veste că la conducere au ajuns nomenclaturiştii şi securiştii şi care sunt jocurile de culise ale Politrucilor infractori….Normal atunci când te vezi sus la conducere vrei să ai zile cât mai multe în fotoliul de mare conducător şi să  nu fii deranjat, să poţi fura în linişte, cât mai mult timp posibil, să-ţi aranjezi familia şi slugile…Aşa că, apare acum nevoia neutralizării controlului social. Se lansează zvonul ‘’Păcii Sociale’’. Pe deopatre noi să stăm cuminţi în băncile noastre iar Ei, politrucii să fure în voie nestingheriţi…”Dormiţi liniştiţi…noi lucram pentru voi”….!!!!

Păi era un mare impediment, acela al sindicatelor, al unor lideri de sindicat care provocau masele, le deşteptau conştiinţele cetăţenilor…Şi atunci, prea multe bătăi de cap cu sindicatele prea mulţi lideri şi prea flămânzi….De ce să nu defiinţăm toate fabricile şi intrprinderile, combinatele, unde erau mii de muncitori şi mii de sindicalişti care se pot uni şi pot face greve demonstraţii, mitinguri şi pot răsturna guverne!!!! Pot destabiliza clasa politica, pot interveni în planul de devalizări şi furtişagurilor  ale politicienilor…Apoi, aceştia pot fi traşi la răspundere pentru faptele comise şi încă neascunse privirii celor insistenţi….

Prin urmare se decapitează industria şi economia naţională cu lozinca că toate marile fabrici/întreprinderi…erau nerentabile şi falimentare pentru stat, pentru “Statul politrucilor”. Aşa sau spart şi marile centrale sindicale, federaţii şi uniuni sindicale. Nu mai exista “clasă muncitoare”, nu vor mai exista marile colective muncitoreşti, nu mai existau nici greve nici mitinguri şi nici pericolul desconspirarii marilor fraude economice….Toate acestea au venit la pachet şi cu sfaturile europenilor şi ale FMI,(dacă vrem să aderăm la UE), de a reduce drastic cheltuielile bugetare cu acele fabrici nerentabile, iar peste noapte au devenit  nerentabile aproape 99% dintre acestea….Sute de mii de şomeri, dar aceştia erau individualişti, nu se mai puteau uni şi forma o masă compactă de opoziţie, aşa că era Linişte şi Pace Socială…Statul Politrucilor era asigurat, au scăpat definitiv de marile sindicate, apoi şomerii erau sfătuiţi să plece şi din ţara pentru a-şi câştiga existenţa, pentru a-şi plăti dările la stat şi la bănci, etc….!!!!

6 noiembrie 2015

(Va urma)


Pentru o presă independentă, fără cenzură, sprijiniți-ne cu o donație. Vă mulțumim!

MAGAZIN CRITIC – ziar online cultural, conservator. Nihil Sine Deo

Lasă un răspuns