Lectura micilor cititori – cărți atractive pentru copii

Sursa foto: Pixabay

Cu siguranţă vrem să vedem tânăra generaţie că mai deschide şi cărţi nu doar telefoane şi, deşi s-a inventat e-book-ul, parcă totuşi suntem mândri atunci când o carte tipărită este citită de către copilul nostru cu entuziasm. Cum îl faci însă să citească o carte într-o societate dominată tot mai mult de Internet şi de febra device-urilor electronice? Răspunsul este unul simplu: trebuie familiarizat de mic cu volumele tipărite, iar din momentul în care a învăţat să citească, trebuie lăsat să îşi aleagă lectura şi atras către ea cu cărţi despre care ştim că au potențialul de a-l captiva. Vacanţa este, de obicei, momentul ideal pentru copil să citească ceea ce îi place şi să se detaşeze de lectura obligatorie din timpul anului şcolar, aşa că, în această perioadă (dar nu numai) este indicat să îl „tentăm” cu cărţi care să îl atragă, în funcţie de domeniile de interes către care este înclinat. Noi am cercetat „gusturile” literare ale celor mici şi iată câteva dintre cele mai dorite cărţi de către copii.

Regatul de Gheaţă – Surorile din Arendelle

Cărţile din colecţia Disney au fost dintotdeauna o atracţie majoră pentru cei mici datorită ilustraţiilor, a calităţii paginilor şi a coloritului viu, iar lectura acestor cărţi nu poate fi decât o plăcere. „Regatul de Gheaţă – Surorile din Arendelle” ne demonstrează că febra generată de Elsa şi ale sale puteri îngheţate încă nu a dispărut. Şi, dacă tot vedem gentuţe, penare, bluze etc. imprimate cu personaje din „Regatul de gheaţă”, atunci trebuie să vă spunem că şi poveştile, care le au pe cele două surori drept protagoniste, sunt foarte îndrăgite de către copii.

Cele mai frumoase poveşti de Fraţii Grimm

Corint Junior vine cu o ediţie atractivă a poveştilor clasice care au încântat generaţii întregi de copii şi care a devenit rapid una dintre cele mai dorite cărţi în rândul celor mici. Ilustraţiile care însoţesc poveştile Fraţilor Grimm îi ajută pe copii să intre mai uşor în universul de basm şi lectura devine una deconectantă care nu îi plictiseşte ci, dimpotrivă, îi motivează să citească pentru a înţelege însemnătatea imaginii următoare.

Incredibilul băieţel mâncător de cărţi – Oliver Jeffers

Poveştile amuzante nu au cum să nu îi farmece pe copii, iar povestea băieţelului care, mâncând cărţi, devine extrem de inteligent, i-a „câştigat” pe micii cititori. Dincolo de o lectură plină de amuzament, cartea este şi una care explică importanţa lecturii pentru copii pe înţelesul lor, atrăgându-i pe aceştia în universul literar. Colajele colorate sunt un alt plus al cărţii lui Oliver Jeffers, volum care a devenit un bestseller.

Semaforul magic

Cărţile cu jocuri sunt deosebit de incitante, motivante şi antrenante pentru copii. Fără îndoială că sunt tot mai căutate şi dorite. „Semaforul magic” le dă copiilor diverse sarcini amuzante, dar educative, şi îi învaţă reguli elementare de circulaţie în timp ce îi conduce printr-o lectură plăcută cu mijloace de transport viu colorate şi vesele. Este una dintre cărţile sonore preferate de cei mici şi conţine surprize şi abţibilduri.

Larousse ECM – De ce?

Curiozitatea micilor cititori este în sfârşit satisfăcută de o carte care conţine răspunsul la veşnicul „de ce?”. Multitudinea de abţibilduri precum şi informaţiile preţioase au făcut din această enciclopedie un must have în lumea literară a copiilor. Puzzle-urile şi imaginile sunt alte atracţii ale acestei cărţi care prezintă explicit informaţii importante pentru copii. Cele mai năstruşnice întrebări ale copiilor au acum răspuns într-un volum realizat minuţios.

Timpul liber poate fi unul de calitate pentru copiii care pot fi încă uşor detaşaţi de gadget-uri. Este suficient ca o carte să îi atragă suficient de mult pentru a o lectura şi a transforma cititul într-o experienţă pe care îşi vor dori să o repete.

„Ne îngrijorăm despre ce ar putea deveni în viitor un copil, dar uitam că el este cineva și acum.” Stacia Tauscher.

MAGAZIN CRITIC – Nihil Sine Deo – Știri ALESE cu GRIJĂ de suflet

Lasă un răspuns