Clara Zetkin - o jurnalistă germană de origine evreică | Glasul info

 Observ cu tristețe lipsa de responsabilitate a jurnaliștilor față de îndreptarea unei erori istorice legate de ziua femeii, respectiv a mamelor. Câți dintre români știu că această zi este dezonoare pentru sărbătorirea femeii creștine, deoarece 8 martie 1917 reprezintă ziua în care se începea revoluția bolșevică în Rusia țaristă. Este dreaptă asociarea femeii cu începutul celui mai “diabolic” regim politic din lume? Este dreaptă decizia ONU de a declara ziua aceasta ca zi a “Națiunilor Unite pentru Drepturile Femeilor și Pace Internațională”? Pentru a-mi argumenta critica să recapitulăm scurtul istoric al semnificației zilei de 8 martie:

  • În august- septembrie 1910 avea loc Congresul celei de-a doua Internaționale Socialiste de la Copenhaga, care propunea instituirea unei zile internaționale a femeii proletare, fără să stabilească o data precisă.
  • La 19 martie 1911 au loc manifestaţii în Germania, Austria şi Danemarca ca urmare a deciziei Internaționalei a II-a de la Copenhaga, privind sărbătorirea zilei femeii socialiste.
  • 8 martie 1917 (23 februarie, pe stil vechi), Ziua Femeii este din nou organizată în Rusia, pe fondul revoluției bolșevice. Revoluția din februarie va continua în octombrie. Astfel cu ajutorul femeii se năștea Uniunea Sovietică. Ce poate fi mai mârșav ca cel mai represiv regim totalitar să folosească femeia pentru uciderea a zecilor de milioane de oameni ce vor urma.
  • În 1921, URSS adopta 8 martie ca Zi a Femeii, în memoria evenimentelor care au marcat începutul revoluției bolșevice, iar după al II-lea Război Mondial, ziua de 8 martie este generalizată în tot cuprinsul statelor comuniste.
  • ONU încurajează țările lumii în 1977 să adopte ziua de 8 martie ca zi de celebrare a drepturilor femeilor și a păcii internaționale proclamând Ziua Națiunilor Unite pentru Drepturile Femeilor și Pace Internațională.

  Mă întreb de ce oare în cei 30 de ani de “democrație” nu a existat nici vreun “specialist” care să amnistieze această măsură legislativă – veche cât un centenar. Prin urmare, mă poate condamna cineva să cred că regimul comunist este tot mai prezent în Europa astăzi? Sau că acest virus politic s-a răspândit după 1989 în întreaga lume sub o altă formă? Poate cineva spune că “noul om” al zilelor noastre este un “prototip” mult mai avansat ca cel din 1948-1989? Cu regret o spun, îmi pare rău pentru toată cultura și istoria națională, am pătimit degeaba, am luptat degeaba, am trăit degeaba! (8 martie 2019)


MAGAZIN CRITIC – ziar online cultural, conservator – Nihil Sine Deo – PRESĂ LIBERĂ

Lasă un răspuns