„Să nu care cumva să rămâi borțoasă!”
Sarcina nu este o boală, este starea firească a unei femei după concepție
Se știe de când lumea, societatea crește femeile cu frica unei sarcini nedorite, de parcă ar fi cea mai gravă faptă din lume.
Când ai 17 ani și ai primul tău iubit, părinții tăi, în loc să se bucure încep să te chestioneze despre „individ”, te amenință să îl părăsești dacă el nu corespunde unor standarde de-ale lor și în plus, atunci când văd cu tu o ții pe a ta a fii în acea relație, unii părinți îți mai aruncă și vorbe de genul:
- „Să nu care cumva să rămâi borțoasă! Noi nu ți-l creștem!”
- „Dacă rămâi borțoasă, ne aduci problema în casă”
- „Îți dai seama ce ar spune toți care te cunosc? Că ești o femeie ușoară, că noi nu te-am educat cum trebuie, că te-am scăpat din mână!…” și multe alte cuvinte pline de frică, ură și răutate.
O sarcină neașteptată e privită ca o rușine pentru familie, un eșec personal sau și mai rău, ca un impediment în carieră.
Pentru părinți e ca și cum ei au eșuat în educația lor.
Pentru o tânără, vorbele de genul celor de mai sus, rămân adânc înfipte în inima ei și o urmăresc toată viața, iar frica că ar putea să fie criticată, respinsă de cei apropiați sau de societate rulează acolo în subconștientul ei.
Unele femei, de teama unei sarcini neașteptate, ajung să ia decizii inconștiente, să își formeze tipare de abordare a unei relații romantice din contextul:
- „Până nu o să mă realizez în viață nu voi face niciun copil”
- „Dacă nu sunt căsătorită, exclus să fac vreun copil”
Și dacă totuși se întâmplă sarcina neașteptată, apelează la o întrerupere de sarcină sub presiunea gândurilor ei sau a familiei, căreia îi pasă de ce-o să zică lumea și de rușinea cu care va trebui să trăiască. Mai ales că e vorba de un copil din flori.
O femeie are nevoie de dragoste, susținere și siguranță
Majoritatea familiilor din România nu știu să ofere o educație copiilor lor direcționată pe asumarea maternității și a paternității atunci când vine ea, nu când trebuie să vină. Părinții fiind la rândul lor complet needucați în această privință și cu traume moștenite transgenerațional, de care majoritatea nici nu sunt conștienți.
Ei au învățat de la părinții lor: că educația prin frica previne problema.
Până la urmă cum a ajuns un suflețel mic și scump precum un nou-născut să fie catalogat drept o problemă?
Cu dragoste, susținere, înțelegere, o femeie, indiferent de vârstă, poate să aibă grijă și de un copil, și de ea, și de școală, și de carieră.
În loc să fie educată cu teamă și să dea această teamă mai departe următoarei generații, ea are nevoie să știe că este în siguranță, că nu va fi judecată și respinsă pentru alegerile ei și că indiferent în ce context rămâne însărcinată, viitorul ei copil va fi primit cu iubire, multă, multă iubire, așa cum și Dumnezeu ne dă nouă, tuturor.
Să nu care cumva să rămâi borțoasă ar trebui să devină Suntem acolo pentru tine, în orice moment ai nevoie. Din păcate, există multe cazuri în România în care femeile aleg să renunțe la copil de dragul familiei, iubitului, de frica societății, de gura lumii.
În zeci de astfel de cazuri, am intervenit noi, LifeCall. Le-am consiliat, le-am oferit ajutor financiar și emoțional, am fost ca o a doua familie, am fost acolo pentru ele când au avut nevoie.
Viitorul tău bebe o să-ți mulțumească!
Într-un final, totul se rezumă la dragoste. Iar dacă ai atât de multă de dat, de ce să n-o oferi unui suflețel gingaș și inocent precum cel mai dulce copilaș, al tău din viitor? Imaginează-ți câte poți să îi oferi: mai multă înțelegere și susținere și toată iubirea din lume, fără frică și ură sau răutate. Viitorul tău bebe o să aibă ce nu ai avut tu de la părinți: susținere.
Dragostea trece chiar și peste cele mai greu de pătruns bariere.
LifeCall susține mamele tinere care au nevoie de susținere emoțională, financiară sau consiliere psihologică.
Suntem aici! Pentru ca nicio femeie să nu mai treacă prin trauma unei sarcini întrerupte din frică. (lifecall.ro)
MAGAZIN CRITIC – Nihil Sine Deo / Știri ALESE cu GRIJĂ de suflet