Țebea – Chilia lui Dumnezeu! Țebea – Ierusalimul Românesc!

Mesajul sângelui meu…

În familia mea de sânge din Mehedinți și Gorj – sunt Martiri și Eroi Naționali, și-au dat viața pentru onoarea, cinstea și demnitatea pământului patriei! Și-au dat viața pentru familia mea – România! Numele lor (apoi și al meu) stă înscris pe Monumentele ridicate în memoria Eroilor Români, eu nu pot fi mai prejos de acest sânge strigător spre mine!

Istoria și Cultura națională – sunt răstignite de conducătorii Țării… pe morile de vânt ale neantului și spulberate ireversibil!

Țebea… nu este hazard politic, nu este bulevard politic… și nici tribună pentru delir antiromânesc! Țebea este Chilia lui Dumnezeu, este Ierusalimul Românesc, este altarul românismului și clopotul Învierii hristice!

Voi sunteți niște himere, ba mai puțin… sunteți holograme proiectate pe îngerescul popor român! Veniți în hoarde de timp nomad și atemporal, cu șuierat de lăcuste și țipete de lilieci preistorici!!

Ce căutați la Țebea? Aveți cimitirul vostru parlamentar, aveți eroi parlamentari, întindeți corturi politice în curtea Parlamentului, aprindeți grătare… și sărbătoriți-vă eroii parlamentari!

Țebea nu este carnet de partid… pe care să vă puneți sigla de partid cu semnătura agramată, Țebea este catapeteasma istoriei dacismului, este strigătul și plânsetul moților printre liturghii!

Sunteți mai degrabă plutonul de execuție al unei istorii și culturi milenare, temnicerii unei spiritualități milenare, groparii calendarului cultural al lumii în care ne-a înscris Dumnezeu!

Și voi, dezdumnezeiți, loviți bezmetic în acest destin al constelației neamului nostru? Rădăcina noastră este însăși Creația lui Dumnezeu! Convertiți-vă și redeveniți români, poporul vă așteaptă!

Amin cu iubire și izbăvire hristică!

Laurian Stănchescu, scriitor, jurnalist, istoric literar

Lasă un răspuns