UNIȚI ÎN CUGET ȘI-N SIMȚIRI

Politicile anti-avort Biden-Kamala Harris au încurajat grupurile de extremă stânga care au atacat cu cocktailuri Molotov și au vandalizat centrele pro-viață: „Dacă avorturile nu sunt sigure, atunci nici voi nu sunteți” (Centrul WFA Madison, SUA)

RAPORT: ADMINISTRAȚIA JOE BIDEN- KAMALA HARRIS A INSTAURAT REPRESIUNEA ÎMPOTRIVA ACTIVIȘTILOR ANTI-AVORT DIN STATELE UNITE

05/08/2024| Traian Horia✎

Președintele Joe Biden și vice-președintele Kamala Harris au păstorit un rușinos sistem de intimidare a activiștilor pro-viață, departe de orice spirit tolerant și democratic. Presa americană independentă a dezvăluit cum cei doi au transformat efectiv într-o armă Departamentul de Justiție (DOJ) prin folosirea Legii privind libertatea de acces la intrările în clinici (FACE) pentru a viza în mod specific activiștii pro-viață, în ciuda intenției inițiale declarată a statutului de a proteja clinicile de avort, precum și centrele de sarcină pro-viață și casele de cult. FACE Act, pe care fostul președinte Bill Clinton a semnat-o în 1994, interzice „comportamentul violent, amenințător, dăunător și obstructiv destinat să rănească, să intimideze sau să interfereze cu dreptul de a căuta, obține sau furniza servicii de sănătate reproductivă.”Între 1994 și 2024, au existat aproximativ 211 cazuri FACE Act, iar 205 dintre aceste cazuri au fost aduse împotriva activiștilor pro-viață, în timp ce doar șase au fost aduse împotriva activiștilor pro-avort, a raportat Daily Caller, citând datele furnizate de biroul reprezentantului Chip Roy (r-TX). În cele din urmă, datele arată că 97% din toate cazurile FACE Act au fost împotriva activiștilor pro-viață de la adoptarea legii, potrivit raportului. Aceeași sursă a raportat că administrația Biden- Harris a folosit Statutul pentru a merge agresiv după activiștii pro-viață: în paralel, mediul pentru acești activiști a devenit mai ostil, cu numeroase atacuri organizate de gupuri de extrema stângă împotriva centrelor de sarcină pro-viață și a bisericilor, mai ales după decizia Dobbs a Curții Supreme.

Activiști pro-viață arestați și puși sub acuzare în timpul unui protest pașnic din apropierea clinicii de avorturi Tennessee

Decizia a fost divulgată pentru prima dată în mai 2022, înainte de a fi publicată oficial pe 24 iunie 2022, și a pus capăt dreptului constituțional inventat la avort, trimitând problema înapoi statelor individuale și reprezentanților lor aleși. Ea a permis ca în unele state, avortul să fie limitat drastic sau restricționat. Administrația de extremă stângă Biden- Harris a fost represivă în multe cazuri în care activiștii pro-viață au protestat, cazul celor 11 creștini mamaws și papaws acuzați de „co-conspiraționism” (sic!, n.n.) arestați lângă o clinică de avort din Tennessee fiind reprezentativ.

Parteneriat PRESĂ. ADJECTIV. TRAIAN HORIA – BLOG de JURNALIST

Lasă un răspuns