August 2024: Afișul discriminatoriu al Paddy Power a dispărut (sursa imagini Corespondenți ȘTIRI CIUDATE)

AFIȘUL DISCRIMINATORIU DIN MANCHESTER (MAREA BRITANIE) A FOST RETRAS: ÎN URMĂ CU PUȚIN TIMP, PUBLICAȚIA NOASTRĂ A PROTESTAT ÎMPOTRIVA EXPUNERII UNUI AFIȘ ÎN LIMBA ROMÂNĂ, PRIN CARE MULTINAȚIONALA IRLANDEZĂ PADDY POWER ANUNȚA INTERZICEREA STAȚIONĂRII „FĂRĂ MOTIV”

06/08/2024| Traian Horia✎

În iulie 2024, publicația noastră- în parteneriat cu rețeaua Magazin Critic, preluau revolta unor români din regiunea Greater Manchester (Marea Britanie) care acuzaseră expunerea într-un magazin de afaceri din zona Piccadilly al multinaționalei de pariuri și păcănele PaddyPower (Irlanda), a unui afiș in limbile română și engleză care interzicea „staționarea fără motiv” în fața magazinului, deși în zonă sunt reprezentate zeci de naționalități (see Census 2021 – Identity Summary), iar Legea Loitering in Law se adresează tuturor rezidenților din Marea Britanie, nu doar celor de etnie română. În prezent, potrivit unor imagini aflate la redacție, afișul infam a dispărut, cel mai probabil datorită protestelor sprijinite de noi.

Iulie 2024: Afiș ofensator în limba română afișat de Paddy Power, care interzicea staționarea fără motiv (sic!, n.n.)

La momentul dezvăluirilor, am arătat că profilarea etnică era discriminatorie, rasistă, xenofobică, arăta ură sau dispreț pentru etnia respectivă și expunea din stradă întreaga comunitate disprețului public pentru presupuse fapte ale unor persoane individuale. Se pare că afișul Paddy Power apăruse în urma unui conflict care ar fi implicat staff-ul și clienți români, dar acțiunea reprezentanților Companiei nu avea nicio justificare în fața legii britanice, a bunului-simț și a rațiunii. Concluzionând, publicația noastră constatase cu tristețe că românii din Marea Britanie nu se încadrează la categoria „corectitudine politică” („political correctness”), judecând după atitudinea ignorantă a unor companii multinaționale și pe cale de consecință, a sprijinit chemarea adresată românilor rezidenți în Marea Britanie și Irlanda ca să evite centrele Paddy Power și să viziteze „concurența”. Este de reamintit că în 2020, într-un context cvasi-similar, rețeaua de super-market Tesco postase afișe în limba română, cu avertismente pentru hoții din magazine. Oficial, în Manchester locuiesc mai mult de 15000 de români, sunt integrați, plătesc taxe și au dreptul la respectul Paddy Power ca oricare altă naționalitate reprezentată în toleranta democrație britanică.

Parteneriat PRESĂ. ADJECTIV. TRAIAN HORIA – BLOG de JURNALIST

Lasă un răspuns