Pavel Durov, fondatorul Telegram, a fost arestat, sâmbătă seara, în Franța

rostonline.ro

25 august 2024 de Dragoș Doran

Pavel Durov, fondatorul miliardar și CEO-ul aplicației de mesagerie Telegram, a fost arestat, sâmbătă seara, pe aeroportul Bourget din afara Parisului, au anunțat posturile de televiziune TF1 TV și BFM TV, citând surse anonime.

Durov călătorea la bordul avionului său privat. TF1 spune că a fost vizat de un mandat de arestare în Franța ca parte a unei anchete preliminare a poliției în legătură cu lipsa moderatorilor pe Telegram și că poliția a considerat că această situație favorizează activitatea criminală care se desfășoară pe aplicația de mesagerie.

Telegram, cu sediul în Dubai, a fost fondată de Durov, născut în Rusia, țară pecare a părăsit-o în 2014 după ce a refuzat să se conformeze cererilor de a închide comunitățile de opoziție de pe platforma sa de socializare VK, pe care a vândut-o.

Durov, care este estimat de Forbes ca având o avere de 15,5 miliarde de dolari, a spus că unele guverne au făcut presiuni asupra sa, dar Telegram, care are acum peste 900 de milioane de utilizatori activi, trebuie să rămână o „platformă neutră” și nu un „jucător în spațiul geopolitic”. – integral pe www.rostonline.ro.


Despre autor: Dragoș Doran

Alături de Dreapta creștină și de Rost încă de la începuturi. Autodidact în ale scrisului.


De citit și: Faptul divers – A fost arestat un Ziarist (jurnalistul britanic Richard Medhurst)… Pe cine mai interesează când trăim cu toții într-o închisoare? – Pușcăria ,,Occident” – ActiveNews.ro

Și Vaticanul se întoarce împotriva lui Zelenski, după ce a interzis Biserica Ortodoxă Ucraineană: ,,Bisericile nu se ating!” – ActiveNews.ro

Fără studiul istoriei naționale, România își va pierde geografia și identitatea! – Ionuț Țene, napocanews.ro


  • MAGAZIN CRITIC se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare și pe internet. Intrați zilnic direct pe site pentru a vă informa, abonaţi-vă. Contactați-ne: aici.
  • Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un ,,Like” și să distribuiți pagina de Facebook.
  • Pentru o presă independentă, ne puteți sprijini cu o donație. Vă mulțumim!

  • MAGAZIN CRITIC – ziar de orientare conservatoareContează pe ȘTIRI ce contează

Lasă un răspuns