Un partid naţionalist cu adevărat ar susţine reinstaurarea monarhiei!

Deşi în ultimii ani au apărut pe scena politică autohtonă mai multe partide, mai mici sau mai mari, care se autodefinesc ca fiind naţionaliste şi anti-sistem, în realitate însă nici unul nu are o ideologie naţionalistă, ci doar mimează un naţionalism pur electoral, ba mai mult sunt cât se poate de “pro-sistem”. Aceste aspecte sunt uşor de observat de către un alegător raţional, care se informează şi care caută să afle cât mai mult despre un politician sau un partid şi care nu se lasă pradă populiştilor şi demagogilor politicianişti. De ce spun că niciun partid actual nu este cu adevărat naţionalist şi anti-sistem? Pentru că asta se vede în programul lor politic. În primul rând, a fi naţionalist înseamnă a fi conservator, iar a fi conservator înseamnă a nu fi republican, pentru că forma de guvernământ republicană a fost instituită în România de către comunişti cu ajutorul tancurilor ruseşti. Ori, comuniştii s-au autodefinit progresişti şi anti-naţionalişti. Odată cu schimbarea regimului în 1989, ca acea schimbare să fie totală era normal ca şi republica să fie înlocuită cu monarhia. Acest lucru nu s-a întâmplat şi am continuat să trăim într-un sistem politic progresist comunist, dar mai “soft” decât cel al lui Gheorghiu-Dej şi Ceauşescu.

Partidele care se pretind naţionaliste continuă să gireze acelaşi sistem republican de tip comunist, cu toate că se declară anti-sistem. Cum poţi să spui că eşti anti-sistem când ocupi funcţii politice în sistem, depui liste de candidaţi pentru toate funcţiile elective ale sistemului şi cel mai important aspect, invoci apărarea Constituţiei sistemului?! Nu am văzut la aceste partide ca programul lor principal să fie schimbarea constituţiei şi revenirea la normalitatea democratică şi tradiţională a României, adică aceea de dinaintea anului 1947. Un partid naţionalist cu adevărat ar avea ca temă politică principală reinstaurarea monarhiei şi nu mimarea naţionalismului şi conservatorismului în scopuri electorale pentru a obţine funcţii politice în sistemul republican anti-naţionalist!


  • MAGAZIN CRITIC se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare și pe internet. Intrați zilnic direct pe site pentru a vă informa. Contactați-ne: aici.
  • Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un ,,Like” și să distribuiți pagina de Facebook.
  • Pentru o presă independentă, ne puteți sprijini cu o donație. Vă mulțumim!

  • MAGAZIN CRITIC – ziar de orientare conservatoareContează pe ȘTIRI ce contează

Lasă un răspuns