Șefa CNAS vrea vaccinare obligatorie în România! Directorul de la Babeș o susține: “Este necesară o lege a vaccinării prin care să trecem de pragul explicațiilor. Vaccinarea nu poate să fie o alegere individuală”

Getty Images

Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Valeria Herdea, a pledat pentru o comunicare prin care oamenii să înțeleagă „beneficiile” vaccinării, atrăgând atenția că vaccinarea nu ar trebui discutată ca opțională. Mai mult, a spus, în mod cinic, că „am uitat foarte repede lecțiile pandemiei”, informează Active News.

„În ultima perioadă, postpandemie, am asistat la un fenomen paradoxal. Deși am trecut prin pandemie și am înțeles ce înseamnă să fii vaccinat și să faci față la boli infecțioase, am uitat foarte repede lecțiile pandemiei, iar acoperirea vaccinală a scăzut foarte mult, de exemplu rată de aproximativ 70% pentru vaccinarea antirujeolică”, a afirmat Herdea la conferința cu tema „Noul sezon epidemic: cinci amenințări pentru Sănătate. Cum reacționăm?”, organizată, luni, de DCNews.

Ea a menționat că trebuie luate măsuri pentru a se „crește încrederea populației în personalul medical”.

„Trebuie să facem ceva să crească încrederea populației în personalul medical (…), să înțeleagă oamenii care sunt beneficiile vaccinării. (…) Din punctul meu de vedere, și îmi asum ceea ce spun, vaccinarea nu ar trebui discutată ca opțională. Fiecare dintre noi a avut o șansă să fie vaccinat și protejat atunci când era copil și la vremea respectivă nu aveam acces la toate vaccinurile care se găsesc în prezent. Ține doar de noi să ne vaccinăm copiii, pentru a le da dreptul să crească sănătoși”, a adăugat Herdea, potrivit Agerpres, citat de stiripesurse.ro


  • MAGAZIN CRITIC se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare și pe internet. Intrați zilnic direct pe site pentru a vă informa. Contactați-ne: aici.
  • Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un ,,Like” și să distribuiți pagina de Facebook.
  • Pentru o presă independentă, ne puteți sprijini cu o donație. Vă mulțumim!

  • MAGAZIN CRITIC – ziar de orientare conservatoareContează pe ȘTIRI ce contează

Lasă un răspuns