Eveniment public la porțile Guvernului – din scaunul cu rotile!

Joi – 17 Octombrie 2024, ora 11,30!
Memorandumul Culturii și Istoriei Naționale!

Comunicat de Presă!

Domnului Premier Marcel Ciolacu, Serviciului de Pază și Protecție al Guvernului, Serviciului Român de Informații, Jandarmeriei Române!

Domnilor, în virtutea Legea 60/91 – din legile Statului Român, am inițiat acest demers cultural la porțile Guvernului! Acțiunile mele publice – sunt cunoscute și monitorizate, sunt pașnice, sunt apolitice, dar ferme, nu atac și nu dărâm Guvernul din scaunul cu rotile! Nu sunt membru cotizant, onorific sau plătitor al nici unui partid! Nu iubesc politica de partid, nu iubesc puterea politică!

Sunt Laurian Stănchescu, membru titular al Uniunii Scriitorilor din România, membru titular al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România! Președinte al Asociației Culturale “Trăiască Nația și Societatea Transilvană Carpații 24.01.1882 Sus cu Dânsa – Mihai Eminescu”.

Sunt autorul proiectelor Avram Iancu, Horea, Cloșca și Crișan, Mihai Viteazul, Tudor Vladimirescu, Ecaterina Teodoroiu… Martiri și Eroi ai Națiunii Române… Sunt și autorul Zilei Naționale Brâncuși! Votate în Parlamentul României – au devenit Legi ale Statului Român și Decrete Prezidențiale!

Protest cultural istoric la porțile Guvernului – prin grația moștenirii unui tezaur spiritual – înscris în Calendarul laic al lumii!

Protestul va fi pașnic, civilizat… dar ferm, cu autoritate civică responsabilă! Mi-l asum în totalitate conform cutumelor! Nu sunt pericol public, sunt în scaunul cu rotile!

Domnilor, marile culturi ale Europei și ale lumii – China, Polonia, Franța, Germania, Ungaria, Italia, America, Grecia, Japonia … își apără și își promovează identitatea cultural istorică, memoria sacră a eroilor și martirilor săi! La noi, nici clopotele nu bat pentru sufletele lor mult pătimite! Nu au nici candele înlăcrimate la căpătâi!

În virtutea Proiectului meu – Avram Iancu, Erou al Națiunii Române, votat în Parlament, devenit Decret Prezidențial și Lege a Statului Român, bustul său a fost depus în Guvernul și în Parlamentul României! Spre cinstea și onoarea sacrificiului Crăișorului moților! Anul acesta… (anul nu este încheiat), împlinindu-se 200 ani de la nașterea Eroului, vă consiliez pe ideea celebrării memoriei sale.. lângă întruchiparea sa sculpturală din Sala Transilvania!

Domnule Premier, dimensionați Ceremonia istorică închinată Crăișorului Moților! De la Regii României, Ferdinand I și Maria, din Mai 1931, nimeni nu i-a mai adus un omagiu național Eroului Națiunii Române!

Domnilor, în continuarea Ideii identitare, vă trimit Memorandumul Culturii și Istoriei Naționale!

Memorandului Culturii și Istoriei Naționale, adresat Guvernului și Parlamentului României!

Cosmogonia identitară a unei națiuni, este primul Letopiseț imemorial – înscris cu ancestralitatea semnelor rupestre… pe geneze premergătoare… Cuvântului celest și biblic al lui Dumnezeu! Etnogeneza noastră – are gravitația unei călăuze atemporale prin hazardul întâielor Calendare cu însemne cultural-spirituale! Ca niște noduri gordiene, care așteaptă să fie dezlegate și înțelese, stau golgotele umane, primele jertfe pe rugul perenității!

Domnilor guvernanți, vă revine datoria morală și istorică… să vă înscrieți numele pe aceste Calendare laice și să le aduceți sacralitatea în politici sublime de Stat!

Domnilor guvernanți, faceți loc Culturii și Istoriei Naționale…în politicile Guvernului, Parlamentului și a legilor Țării! Doar așa transcendem Istoria și primim un loc la masa ei!

Domnilor, acest cult, este modul de existență peren.. al tuturor țărilor pe meridianele cărora, există har politic! China se fundamentează și astăzi (după 2500 ani), pe înțelepciunea administrativ filosofică a lui Confucius! Noi avem o moștenire… desprinsă din precepte biblice, aplicate în rânduieli străvechi, trăite în armonii și în crucificări cu învieri apostolice!

Domnilor, vin în scaunul cu rotile la poarta Guvernului… să înmânez acest Memorandum, am paralizat în Parlament … în lupta pentru proiectele mele cultural istorice!

Amin cu înțelegere și cu har politic!

Laurian Stănchescu, scriitor, jurnalist, istoric literar!!


Vă recomandăm și:


Pentru o presă independentă, fără cenzură, sprijiniți-ne cu o donație. Vă mulțumim!

MAGAZIN CRITIC – ziar online cultural, conservator. Nihil Sine Deo

Lasă un răspuns