Foto: pixabay.com

Urmăresc cu atenție lupta celor două părți antagoniste, Vest-Est; Ucraina-Rusia. Dacă în afară de ambițiile de nimicire a nazismului, așa cum e văzută „benderovșcina” în comportamentul ucrainenilor de către ruși (iar ea, de facto, e doar….comunicarea în limba de Stat (Stat independent)), apoi e clar că Ucraina trebuie rasă de pe fața pământului. E ceea ce se face… Nazism, în mentalitatea rușilor înseamnă a vorbi în o altă limbă, decât rusa. Limba dominantă în Ucraina, conform rușilor, ar trebui, oficial, să fie limba rusă. La fel, măcar, cum e neoficial ea în RM, Georgia…. Constatăm deci, limba rusă ca pe o „marea putere” spirituală, duhovnică. „Cu mintea Rusia e de neînțeles!” Crede!

Numai că Știința din lume s-a dezvoltat. Au trecut deja 100 de ani de la formarea URSS. Probabil că „duhovnicia” actuală a rușilor poate fi înțeleasă cumva… Cum? Altfel! Doar vrem să explicăm nenorocirea dată: Comunismul eșuat. Hai să încercăm! Iar voi, cititorii, stați cu ochii pe mine. Nu cumva să mă mint singur. În religie, cel care se împotrivește Domnului, se numește satan. Împotriviți-vă! Iar eu sunt domnul acestei postări. Adevărul se naște în discuție.

1. Alegoria desperatului.

Ceea ce e clar, e că cel „împotrivit” la nivel global, în lumea de acum, e Elita rusă și susținătorii ei. Alegoric, vedem situația omului desperat, urcat sus pe un acoperiș (pe un turn al Kremlinului), cel care anunță că va arunca bomba. Temeți-vă! Iar psihologii din toată lumea caută să-l consoleze pe acel individ, îl pregătesc pentru conciliere, integrare în lumea sănătoasă. Și într-adevăr, din partea Lumii civilizate nu vedem secrete: oricare intenție, mod de înarmare, de rezistență a Ucrainei se anunță din timp pe rețelele de socializare, deschis: revenirea la loc pe pământ, la nivelul inițial, la pace.

Poate că între cei doi luptători SLAVI, incompatibili în gândire, care poartă numele de, soldat-soldat, războinic-războinic, încă e posibil de pus un gând al păcii, o relație de legământ, -0-: Ucraina-0-Rusia. Așa, măcar teoretic vom aduce compatibilitatea minților, pacea internă. Iar asta nu e o egalitate, ucrainean=rus, ci , o armonie: apărător-0-agresor. Cel disperat, va primi relația firească, -0-, bine meritată. În consecință, vom vedea o minune! Materializarea ei.

Simbolul, 0, dacă îl folosim la împerecherea cuvintelor, ar prinde un concept important, cel al duhovniciei creștine, a ambelor popoare. Doar e clar că ceea ce e senzație, instinct și intuiție, prinde contur intelectual, înțelepciune: intuiție-0-logică. Apoi, și materializarea! Se știe, că Duhul Sfânt, relația, -0-, de integritate a religiei creștine (Tatăl-0-Fiul), e numai Una: ucrainean-0-rus. Care e problema atunci? Creștinismul e aici, în sunetul ambelor limbi. Dar, ceva nu merge…

Limba ucraineana, sunetul ei, ca să vezi, „taie urechea” rusului. Aceasta, e cauza adevărată a acestui război, benderovșcina, „nazismul”. Iar vorbitorii de limbă rusă din țările limitrofe, ca să vezi, trebuie „apărați”. Așa, atât prin nostalgia sa față de URSS, cât și prin convingerea că dacă o limbă e răspândită deja pe un teritoriul vast, ea trebuie să fie mare, „măreață”. „Lumea rusă” e mare, cât teritoriului Uniunii Sovieticei dezintegrate. Ba chiar, mai mult, include diaspora „neapărată”. Astfel, relația național creștină, -0-, ucrainean-0-rus, nu numai că se distruge, dar se distruge și creștinismul în a sa totalitate, duhul legământului autentic creștin, Duhul Sfânt (Tatăl-0-Fiul). Oare, duhovnicia rusească a mai mare ca Duhul Sfânt? „Cu mintea, n-o înțelegi”. Sau poate că, totuși, o înțelegi ca specială, dar ….prin un nou Gulag siberian, dotat cu duhovnicie rusească, o relație inventată, secundă, 0”: ucrainean-0”-rus. Așa va fi, dacă Ucraina pierde războiul.

Totuși, Credința rușilor în țara sa, Rusia, e foarte mare. Chiar și după un timp lung de luptă, cu rezultat, morți de peste 100 de mii de soldați ruși, poporul rus, în a sa majoritate, continuă să susțină Conducerea, „denazificarea”. Anexarea teritoriilor Ucrainei continuă. (A căzut orașul Soledar!). Se vede că în structura limbii ruse există o taină. Un duh deosebit în care rușii cred. Pe cât duhovnicia rusească se deosebește de Duhul creștinilor din toată lumea, de Duhul Sfânt? Iată, o întrebare de un Milion.

Iar toată istoria rușilor e o istorie a războaielor, de apărare și lărgire de teritorii. „Lumea rusă”, în rezultatul activității sale, se vede pe sine însuși ca pe o lume de influență politică globală, de colonizare sau chiar….mai mult. Solii ei sunt trimiși peste tot în lume. Oriunde în lume, vom găsim influența Rusiei. Fie în Asia sau Africa, în Parlamentul englez sau la alegerile electorale a Președintelui SUA, sau în UE, la intrarea României în Shengen. Dar aceste probleme nu depind de voința poporului rus, ci de voința Elitei ruse. Asta trebuie de explicat bine. În primul rând, poporului rus.

Atenție mare! Poporul rus e o jertfă a Elitei ruse. Acesta e adevărul pe care-l vom lumina. Cu părere de rău, oriunde nu ne-am uita, politologii și corespondenții Programelor oficiale de informare internaționale luminează în public doar lucrurile contradictorii. Alte lucruri, complementare fiind, aflate în umbră, acolo unde stă ascuns satan, se lasă neatinse tot acolo din motivul lipsei unui Aparat explicativ popular, clar tuturor, iar în primul rând, rușilor, celui mai chinuit popor din lume de către Conducerea Rusiei, pe tot parcursul de dezvoltare a acestui imperiu. Asta trebuie de înțeles. Poate că, și ….Elita rusă e o jertfă a Cuiva? A unui satan mai mare…

2. Aparatul explicativ

Totuși, de ce duhovnicia rusă e atât de crudă? Să vedem!

Astăzi, la modă e fraza: „După părerea mea!”. Lumea actuală nu se uită în DEX. Părere:

opinie, punct de vedere; concepție, idee, credință. iluzie, închipuire. (concr.) arătare, nălucire, vedenie, fantomă.

Iar eu, autorul acestor rânduri, nu am „păreri”, vedenii sau năluciri. Eu mă sprijin pe axiome. E o axiomă faptul că cele două cuvinte perechi: general (absolut)-0-particuar(concret), reprezintă un echilibru. Balanța dată, 1-0-1, axiomatic îl conține undeva și pe omul fizic, dar numai ca duh, 0, al conceptului dat , al integrității celor două părți. În activitatea sa, omul poate fi general, conduce cu casa sa, orașul sau țara. Scopul lui e dezvoltarea armonioasă a fiecărui om: șef-0-supus. Dar, oricare om poate fi și un om simplu, o unitate din casa sa, oraș, țară. Atunci, balanța, șef-0-supus, nu mai lucrează. Iar relația, -0-, e liberă, caută noi condiții de a forma balanțe cu alte persoane decât șeful. Ceea ce înțelegem de aici, e că relația, -0-, e Una, universală, atât generală, cât și particulară. Duhul umanității e Unul, răspândit peste tot. Deci, armonia, iubirea e baza dezvoltării succesive a umanității. Așa, axioma armoniei, vibrației, nu e o idee proastă sau genială, ci Principiu indicativ al gândirii. Începe de la zero. Este? Îl avem în logica noastră? Mai mult! Există și alt Principiu logic nefolosit. Vezi „Principiul terțului inclus”, la filozoful nostru român, Ștefan Lupașcu (lucrările din anul 1950).

Pe acest „Principiu logic indicativ al gândirii” se menține tot Universul (dacă el a fost gândit undeva). Toate procesele noi, creative, au loc la granița a două faze, de la 0. E o axiomă. Dar, de ce e război? A cui jertfă e Putin cu Elita sa? Axiomatic, Elita rușii sunt jertfa unei relații speciale secunde, 0”: șef-0”-supus. Aici, noțiunea impersonală „general”, general-0-partcular, a fost schimbată de Președintele Putin prin persoana sa. Ordinea globală, -0-, Rusia-0-Ucraina, e schimbată prin „ordinea” Elitei ruse, 0”: Rusia-0”-Ucraina. Oricum, faptul are loc nu de aceea că cineva din Elita rusă nu se uită în DEX, ci, că „părerea” tuturor rușilor, e că Ucraina e „rusească”, proprie. Aparatul explicativ arată, indică prezența unei stări sociale susținută de frica, de pericolul căderii fiecărui cetățean în groapa ideologică, 0-0”. Nu e război, ci spețoperație. Nu e invazie, ci eliberare. Folosirea ambelor cuvinte, război-0-spețoperașia, ocupație-0-eliberare, este interzisă prin lege (15 ani de închisoare). Deci, limba istorică a rușilor se folosește deformat, la voința Elitei. Și dacă duhul integrității, legământul, -0-, al cuvintelor este exclus, unde e aceia duhovnicie rusă? Cu mintea Rusia nu înțelegi?

3. Puțină istorie.

„Fantoma comunismului” promovată de Marx-Engels în „Manifestul Comunist”, mai zboară și acum prin lume. Schimbarea terțul autentic, 0, pe unul inventat, secund, 0”, șef-0”-supus, a „revoluționat” lumea, dacă am accepta ca normă faptul EXPROPRIERII BANDITEȘTI a clasei bogate a Rusiei. Revoluție științifică? Numai în anii 60 ai secolului trecut, apare o lucrare a savantului american Tomas Kuhn, care aduce dovezi științifice precum că termenul „revoluție” nu există în Lumea naturii. El aparține Lumii omului, ca iluzie. Numai că, prea târziu. Procesul „bolșevizării” era deja început iar lumea „schimbată”. Duhul inițial, 0, odată ignorat din relația, -0-, șef-0-supus, a dus poporul rus la toate suferințele sale de după anul 1917. Continuă și astăzi. În discrepanța istorică, 0-0”, inițiată cu primul „salut” al Aurorei, ca într-o gaură neagră, mor și acum oameni.

A fost un joc de cuvinte…. În Epoca Victoriană, civilizația umană se dezvoltase deja. Relația tradițională a muncii, -0-, patron-0-angajat, era întinsă la maximum. Capitalismul exploata supușii săi, dar îi și învăța, integra în perfecțiunea proceselor tehnice. Fiecare muncitor avea nevoie de mai mulți bani pentru susținerea familiei, iar competiția în muncă se organiza dur, cu excluderea din rândul muncitorilor a celor mai slabi, nepricepuți. Un muncitor bun trebuia hrănit bine. Pe asta se bazau capitaliștii! Educația se făcea în direct, conform legilor naturii: Supraviețuiește cel mai puternic, care muncește cinstit.

Dintr-o parte, însă, lucrurile se vedeau urât. Iar „filantropul” Karl Marx a făcut jocul de cuvinte: a schimbat noțiunea de angajat, „muncitor”, cu cea de „proletar”. În consecință, s-a emis lozinca: „Proletariatul nu are Patrie!” Așa, conștientul Marx a ignorat inconștiența sa, proprie. Aceste două cuvinte, conștient-inconștient, sunt perechi. Legământul lor firesc, -0-, din balanța, Conștiință-0-cunoștință, trecut la, General-0-particular, Absolut-0-concret; Dumnezeu-0-om; bine-0-rău etc., ar fi evidențiat deformarea limbajului folosit de Marx, față de limba adecvată, cea sincronizată cu starea naturii. Ar fi fost vizibil faptul că trecând relația, particulară, -0-, din balanța, patron-0-muncitor, la balanța, patron-0”-proletar, relația, -0-, se schimbă, devine neadecvat generalizată, secundă peste tot, inventată, 0”. Fapte locale reale de exploatare a omului se generalizează, trec în politică, destabilizare socială. În triadele, General-0”-particular, Absolut-0”-concret; Dumnezeu-0”-om; bine-0”-rău, apare un alt centru , 0”, cel al vibrației prin frică de moarte. În consecință, Domnul Dumnezeu este schimbat pe… satan. Binele în general și absolut, este eliminat. Religia – gonită, iar credința în bolșevism – instaurată prin frică. Teama, e o noțiune generală față de mediu, natură și Dumnezeu, a fost înlocuită cu frica de șef, de acel lanț al relațiilor, 0”-0”-0”- care merge de jos în sus, la Marele Conducător. Astfel, prin exproprierea totală a poporului rus, și astăzi, rușii se tratează pe sine însuși ca popor fericit, cu multe bogății, dar, …toate ele sunt folosite numai de aleși. Grijile sale firești rușii le lăsă pe mâna șefilor. Comod? (Eu sunt șeful – tu, nebunul! Tu ești șeful, eu -nebunul!). Astfel, se vede că taina duhovniciei rusești e relația comodă, 0”, de a nu răspunde de nimic, de a fi supus șefilor, de a fi dependent de ei, de a cere acel minimum necesar, dacă nu „luat” pe ascuns… „Fericiți”, de invidiat!

Această minune a „duhovniciei rusești”, exista și până la lovitura de stat din Rusia, din anul 1917. Comunismul trebuia, conform Marx, să se înceapă în țările cu proletariat format, muncitorime dezvoltată. N-a fost. Oricare revoltă socială a fost efectuată în aceiași „baltă de sânge”, capitalistă. Acum, prin folosirea unităților cognitive bivalente, triadelor, găsim taina „revoluției ruse”, în structura limbii ruse. Anume ea, structura limbajului rus, separată de alte structuri ale limbilor lumii, limba rusă e cauza tuturor relelor, bază a imperiului rus muribund (Imperia Zla).

4. O altă educație.

Limba rusă e o limbă cu adevărat măreață, interesantă, convingătoare. Ea are valoarea sa specială. Dar, numai dacă e folosită adecvat. Dacă tineretul învață în America sau UE. Dacă ea e sincronizată cu alte limbi. Dacă pe educația efectuată prin limba rusă se montează o altă educație, pereche, efectuată prin alte limbi, din cele cu structuri armonizate, dotată cu cuvinte perechi simetric balansate, gândite înainte de a fi folosite: limbi simetrice-0-limbi polarizate (divine-0-satanice; religioase-0-laice). Nu este! Acasă la ea, limba rusă e polarizată extrem, antagonist. Exemple: Reacția rușilor locali, în anul 1990, din Moldova Sovietică, la introducerea grafiei latine în limba moldovenească, l-a făcut pe Mihai Volontir să jure că nu va mai vorbi limba rusă. Iar Vahtang Kicabidze, încă din 2008 a plecat din Rusia declarând că nu va mai intra în acea țară (Sfânt om!). Să ne amintim aici și de compozitorul genial rus Glinca, care s-a dezbrăcat de hainele rusești, a trecut gol-goluț pe sub șlambaum, la frontieră cu Germania, a plecat pentru totdeauna.

Acest fenomen al rușilor, al separatismului agresiv, de a nu admite alături de sine alte limbi, este folosit de elita Rusă ca normă. Ea nu are nevoie de armonie socială, om-0-om. E importantă sudura națională, șef-0”-supus. Polaritatea extremismului: Noi, rușii! (Putem repeta!) Astfel, anume discrepanța gândirii, 0-0”, creează duhovnicia rusă. Aici, anexarea e …eliberare, iar războiul – nu e război. Folosirea limbajului rus, forma lui, e dictată de politică, iar Știința rusă – la serviciul ei, politizată prin un limbaj special, al „sfintei limbi”.

În Rusia se mai crede că integritatea națională trebuie efectuată prin un sens adânc național, măreț, ca la nimeni. „Rușii stau alături de Dumnezeu! Celelalte popoare – doar națiuni!” Se crede că această limbă de comunicare aparține numai rușilor! Privatizată!? Oare duhovnicia e un concept personal, național? Chiar, dacă ADN cu caracteristici rusești nu s-a găsit la …ruși? Ceilalți, non ruși, cei care folosesc limba rusă, ca regulă, duc (așa este) o povară a respectului față de oamenii monolingvi, vorbitori în rusă cu ADN finlandez, turcesc sau tătar…. Tradiție!

Asta e „lumea rusă!” , o cultura separată de lume. Oricum, parte din întreg. Oricum, cultură! Chiar dacă noțiunea de respect (lipsă în rusă) se tratează abuziv, obraznic, ca cerință impusă: stimă, rusofilie. Iar pârghia integrității rușilor e PROPAGANDA și bogăția enormă a teritoriilor lăudate de Elita rusă: „Avem de toate!”. Alegoric, pentru poporul rus, acea bogăție e ascunsă după un os atârnat în fața cânelui care trage după sine sania cu Corabia rusească. Fiecare aleargă după al său os. Oare acesta e visul rusesc? Înainte! Ești rus. Deci, măreț și tu! Fii mândru și mori …. Iată, viața de rus!

Anunțați: Se caută duhovnicie pentru ruși!

…Alta! E valabil și în cazul dacă Rusia nu se va dezintegra. Un rus „mândru” de poziția Rusiei în lume, gândește prin limba sa unica, extrem de deformată și te vrea să fii la fel. Așa cum e și el, cultura lui. E vecinul tău și …are neamuri la Cobasna. Iar Dumnezeul lui e mausoleul de la Moscova. Adică, omul monolingv rus te vrea fără noțiunea corectă a cuvântului general: respect, iubire, dor, complementar. El vrea numai partea dreaptă a balanțelor, respect-0-stimă; iubire-0-dragoste; dor-0-nostalgie, complementar-0-suplimentar. Adică, el vrea doar partea de extremă a echilibrelor: stimă forțată, dragoste prin viol, nostalgie, supliment. Iar pe tine, bineînțeles, ca supliment al Marelui popor rus. Celelalte popoare sunt așa, „doar națiuni”. Complementaritatea? Noțiunea acestui cuvânt nu e folosită la ruși adecvat nici în Mecanica cuantică, o știință exactă. Și acolo: Principiul complementarității e tradus ca Principiu al suplimentelor. Principiile logice ale gândirii, la ruși, sunt tratate ca Legi ale logicii. ….Condiție de a fi încălcate? Principiu sau Lege? Este o diferență…Vezi pagina „Educația Complementară”.

Iar autorul dat, n-a pus aici de la sine nimic. Nu are „păreri” – Axiome! El doar a structurat informația prezentului, adecvat naturii, trinitar.

Ați stat cu ochii pe mine? Vă pasă?

Victor Deleu, 17 ianuarie 2023


Pentru o presă independentă, fără cenzură, sprijiniți-ne cu o donație. Vă mulțumim!

MAGAZIN CRITIC – ziar online cultural, conservator. Nihil Sine Deo

Lasă un răspuns