Parlamentul European

Atenție dragii mei! Eu nu fac PROPAGANDĂ. Nu învăț pe nimeni. Nu expun păreri, doar fapte. Vă rog, să le judecați singuri. O frază de la Soljenitsin: „Dacă am scris minciuni, apoi, care sunt ele?”. Poate că acest text nu vă va îndepărta de dorința de a gândi mai adânc, cugeta. Doar, fiecare din voi vrea siguranță, încredere în sine însuși și DEMNITATE… Adevărul vă aparține!

Titlul discuției propuse e provocător. „Cine e pentru Globalizare?” Da-Nu? Cel care e pentru globalizare va spune, Da-Da! Și, nu va mai citi textul. La fel, se va întâmpla cu celălalt care nu vrea Globalizare: Nu-Nu! Și atunci, problema mea e să vă scot din starea dată, de pe punctele pe care vă aflați, din extreme. Iar fiecare din cititor, cred, vrea claritate, armonie, nu puncte de extremă: Da-0-Nu. Astfel, între aceste două puncte va apare colaborarea, -0-, viață, ca și între cauză (naștere) și consecință (moarte). Chiar, și după punctul NU, moarte, poate să apară o viață… Poate, a fiului tău? Așadar, la nivel de microcosm, va apare structura unei unități noi de gândire integră: da-0-nu; naștere-0-moarte, cauză-0-consecință; om-0-om, societate-0-om….

Ce e asta? Unde se învață? Nicăieri. Iar structura dată poate fi folosită. Eu unul, o numesc Triadă, monadă, sau fractal, aidoma figurinilor matryoshca. Puteți folosi alte cuvinte, ale voastre. Important e, să ne înțelegem că dorințele pe care le avem sunt: armonia, vibrația, ritmul….Toate ele au o structură montată pe axa 0. Mai în scurt, e nevoie de simțul că avem coloană vertebrală cu centrul, 0, fiecare pe a sa. Eu: stănga-0-dreapta. În cap, două emisfere ale creierului: 1-0-1. Zero e glanda pineală sau coloana vertebrală etc. Fiecare triadă e independentă, integră, monadă sau matryioshcă. Aceasta e „cărămida elementară” universală, celulă intelectuală sau „globulă”. Iar Globul pământesc e o singură planetă….

Așadar, Globalizarea politică despre care vorbim e formată din globule, cărămizi elementare, celule intelectuale, cuvinte perechi….. Iar omul are intelect, nu e așa? Oare, el își globalizează intelectul? Sau, poate că, se blochează pe undeva. Problema nu e materială, ci spiritual-intelectuală. Iar între spirit și intelect, din nou „răsare” coloana vertebrală, 0, care formează celula cunoașterii, globulețul: spirit-0-intelect.

Spirit și intelect…. Aceste două cuvinte nu pot fi separate unul de altul. La început, spiritul ne trimite intuiția, credința în posibilitatea de a face cutare sau cutare, ipoteze, apoi, prin practică, și știința. Știm! Triada: spirit-0-intelect (ipoteza-0-știința) e cea mai importantă structură pentru noi. Prin ea: credem și știm, iubim și drăgostim, respectăm și stimăm, împerechem și cuplăm, perfectăm și idealizăm, suntem dornici și nostalgici… Aici, vă întreb. De ce în practica noastră de toate zilele, adesea se egalează aceste cuvinte: iubire=dragoste; respect=stimă; pereche=cuplu; perfect=ideal; dor=nostalgie? Doar, în alt caz, nu egalăm spiritul cu intelectul, credința cu știința sau cauza cu consecința. Așadar, ce e prim: spiritul sau intelectul? Credința sau știința; iubirea sau dragostea…., dorul sau nostalgia? Ar fi un haos, dacă am folosi aceste noțiuni ne orientate adecvat Mamei-natura. Așa și este, dacă folosim, în GÂNDIRE, cuvintele date separat, unul față de altul. Fără cuvinte perechi, noi nu ne mai înțelegem între noi. Numai ne pare…

De unde avem spirit? De la Mama-natura. Credință? Perfecțiune, dor? La fel. Va să zică, nu avem egalități între cuvinte, ci perechi de cuvinte armonizate pe principiul unei Monade mai mare, cea mai mare:

General-0-particular. Derivatele ei: Absolut-0-concret; Dumnezeu-0-om; șef-0-om…

Cea mai mică derivată, e Matryoshca internă, monada sau triada : Spirit-0-intelect.

Regula: toate cuvintele perechi se deosebesc între ele, un cuvânt de alt cuvânt, ca noțiuni generale (stănga) și particulare (dreapta). Putem face aici o precizare: Monada e un termen al spiritualității: celulă spirituală, noțiunea intuită despre sensul unui cuvânt. Triada, – e un termen al intelectului, capacitatea omului de a folosi structurat, adecvat naturii, cuvintele.

Cum folosim noi cuvântul Globalizare? Dar, Resetarea globală? Dar, Ordinea Nouă globală? Nu ne descurcăm aici, dacă confundăm Forma – cu Conținutul, Generalul – cu particularul (General-0-particular). Avem noi coloană vertebrală, centrul 0? Atunci scriem: Forma(Globalizarea)-0-Conținutul. Cuvintele Globalizare, Resetarea Globală; Ordinea nouă Mondială, ca formă, există deja. Cineva le folosește activ, chiar dacă alții le ocolesc. Conținutul acestor forme (vase enorme) e elaborat la voința celor care vor, și tind, să aibă în conceptul său aceste cuvinte (Mari), și ca urmare, bogății mari, globalizate. Alții, nu pot spune nici da, nici nu, Globalizării. O ignoră. Atunci, de unde va apare bunăstare globalizată? Una la toți? Decizia de a face parte din global, democratic ne aparține. Dar, Nimeni nu interzice de a trăi separat, izolat în cunoștințe, dacă nu poți sau nu dorești. Respect! Totuși, între aceste extremități General(da)-0-particular(nu), e nevoie de pus un conținut al fiecărui om, un intelect propriu, care va echilibra triada: da-0-nu, pentru sine, eliminând extremele. Cine te invită? Numai eu, autorul. Noțiunea de… „Nu”, nimic, la nivel general, nu există. În natură există Tot și …Nimic. Un nimic cu „N” mare, acel nimic nevăzut, centrul 0, pe care omul îl confundă cu „Nu”, nepăsarea, ignoranța și nihilismul.

Globalizarea Lumii omului ar trebui să fie armonioasă. Ce va trebui să facă un om simplu ca să ducă povara acelui conținut care intră deja, fără știrea lui, în structura societății globalizate? Simți manipularea? Dar, omul obosit o ignoră. Globalizarea e în desfășurare, se extinde intuitiv și de aceea, nu e armonizată adecvat, logic, ca Triada: General (formă)-0-particular(conținut). Spațiul tău, primit de la naștere, e liber și e exploatat de altcineva. Participați! Ori …stați acasă, primiți dotații, ajutor umanitar și sanitar de la Stat. Oricum, puteți folosi textele de pe pagina „Educația Complementară”, acomodându-vă naturii adecvate. Măcar, la nivel de înțelegere. Cine sunt noi oamenii și încotro mergem?

Nu uitați de fraza lui Soljenitsin….

Articol semnat de: Conştiinţa Planetară E În Criză


Pentru o presă independentă, fără cenzură, sprijiniți-ne cu o donație. Vă mulțumim!

MAGAZIN CRITIC – ziar online cultural, conservator. Nihil Sine Deo

Lasă un răspuns