Vedetismul lui Daniel Balaș și misiunea New Age

Fotografia a fost preluată de pe profilul de facebook al vedetei ezoterice Daniel Bălaș.

Unul dintre misionarii înverșunați ai noii religii New Age este Daniel Balaș. Acesta duce o imensă campanie de discreditare a Bisericii Ortodoxe, a învățăturii de credință ortodoxe, dar și a slujitorilor acesteia.

Înclinațiile sale spre practicile și concepțiile ezoterice, s-au făcut vizibile încă din timpul frecventării seminarului teologic, unde mereu era un conflicte cu colegii și profesorii care ii atrăgeau atenția asupra devierilor sale dogmatice, înclinate spre religiile asiatice.

În cele din urmă, a reușit să primească Taina Hirotoniei în Arhiepiscopia Tomisului promiţând căință și îndreptare. După ce a fost hirotonit, a început să se promoveze pe rețelele de socializare ieșind în evidentă prin acuze la adresa clerului ortodox, ceea ce i-a adus popularitate în cercurile anti-clericale, dar și în mediile ezoterice.

Deși, înaintea hirotoniei a promis “căință” și “îndreptare”, după ce s-a văzut îmbrăcat în veșminte preoțești a propovăduit erezia reîncarnării, a susţinut ca Biblia a fost falsificată la Sinodul V introducându-se învățătura despre Înviere (ca și cum până atunci Biserica ar fi crezut în reîncarnare), etc…

În clipurile de propagandă New Age-istă, susţine divorțul, contestă Taina Cununiei, a Hirotoniei, a Spovedaniei, a Împărtășaniei, parastasele și pomenirea morților, și altele pe care Biserica Ortodoxă le are de două milenii…

În mesajele sale susţine că toate acestea sunt inventate de clerul bisericesc pentru a subjuga credincioșii, în timp ce oferta New Age este mai permisivă faţă de ceea ce “în ortodoxie se numește păcat”.

Deși întreaga învățătură a Evangheliei se axează pe dragostea lui Hristos pentru lume, Daniel Balaș susține ca Biserica înfricoșează lumea cu iadul, inducând opinia falsă că Ortodoxia este o religie a fricii, terorii și minciunii…

Pentru campania sa anti-ortodoxă a fost caterisit tocmai de către ierarhul care l-a hirotonit.

Soția sa a divorţat de el, iar el lucrează în Anglia, ca șofer pe camion, de unde se promovează pe reţelele de socializare, propovăduind dogme ale religiilor asiatice și contestând Biserica Ortodoxă și învățăturile acesteia.

Obs. Fotografia a fost preluată de pe profilul de facebook al vedetei ezoterice Daniel Balaș.

Sursa: Adevarul Despre Ezoterism


MAGAZIN CRITIC – ziar online cultural, conservator – Nihil Sine Deo – PRESĂ LIBERĂ

Lasă un răspuns