Conviețuirea a devenit insuportabilă

culturavietii.ro

Doar ura mai crește între noi

Trăiește și lasă-i și pe alții să trăiască este deja un principiu depășit. Pentru că alții nu sunt doar persoane care au opinii diferite de ale tale, devin dușmani periculoși, pe care trebuie să îi înfrângi sau cel puțin să îi ții la respect, să nu aibă acces la deciziile care privesc viața comunității și, pentru că susțin neadevăruri grave, nici nu trebuie să fie lăsați să ia cuvântul în public ca nu cumva să ducă și pe alții în eroare.

Până acum conviețuirea între oameni a fost posibilă pentru că, în ciuda opțiunilor diferite pe care le-am avut tot timpul, am lăsat ca ceea ce este comun să fie preponderent, o fărâmă de umanitate comună să zicem, să ne putem respecta unii pe alții, să ne ducem viața împreună chiar dacă gândim și suntem diferiți. 

Este nu doar un principiu democratic, ci ceva mult mai vechi, ține de bunul-simț și de acceptarea vieții comunitare. Această viață relativ calmă înăuntrul diferențelor pare că este pe sfârșite. Dacă nu găsim o supapă prin care tensiunea socială imensă acumulată să poată fi eliberată, vom avea o explozie care va produce multe victime.

Diferența este din felul în care se pun problemele astăzi față de trecutul recent, și a crescut odată cu dezvoltarea rețelelor sociale și cu dorința elitelor de a manipula masele, pentru a se conforma ideilor lor. Modul cum trăiesc eu, opțiunile mele personale, nu îi lasă pe alții să trăiască. Activitatea mea este un pericol pentru cei care știu adevărul, sunt responsabili și vor să ne salveze pe toți de pericolele în care ne aflăm. Ca să nu fie totul foarte abstract și de neînțeles, mă gândesc la câteva situații reale: abordarea în timpul pandemiei covid 19, schimbările climatice, ideologia transgender, predarea Religiei în școli.

În perioada covidului dacă nu purtai mască și nu te vaccinai, erai un pericol care puteai provoca boala, suferința și chiar moartea semenilor tăi. Erau niște prescripții, venite cu înfățișare științifică, la care trebuia să te supui. Se ajunsese până la acele certificate verzi care permiteau accesul numai al celor vaccinați în magazine și în toate spațiile publice. Au apărut de curând informații că datele statistice au fost manipulate de autorități, că politicienii au transmis mesaje care să inducă o stare de panică, pentru că astfel măsurile coercitive se poate fi mai ușor implementate. Oamenii înspăimântați acceptă mai ușor să li se taie drepturile, pentru că totuși ții suficient de mult la viața ta încât să accepți limitarea temporară a libertății ca să o păstrezi. 

În cazul schimbărilor climatice lucrurile se petrec destul de asemănător. Dacă nu le accepți ești împotriva Științei, adică un ignorant care merită redus la tăcere, pui în pericol planeta, adică inconștiența ta va  duce la moartea a multe milioane de oameni. În ciuda a ceea ce susțin unii, nu există un consens științific în ceea ce privește încălzirea climei, și nici măcar dacă activitatea economică umană este cauza acestui fenomen. În schimb, în numele urgenței climatice, la îndemnul oamenilor de știință și prin deciziile luate de politicieni, stilul nostru de viață se va schimba radical, nu vom mai putea folosi mașinile care funcționează pe benzină și motorină, energia va deveni mai scumpă și o mulțime de alte efecte.

Ideologia pro homosexualitate a ajuns să identifice drepturile transgenderilor cu drepturile omului. La fel ca în cazurile precedente dacă nu o accepți ești împotriva Științei, pui în pericol viața și sănătatea acelor oameni care dacă nu sunt lăsați să își manifeste liber orientarea sexuală pe care și-o atribuie, sunt gata să facă depresii severe și să se sinucidă. Este o ideologie care vede sexul masculin și feminin ca două cazuri particulare între zeci de situații posibile, care nu trebuie cu nimic favorizate. Acceptarea pe mai departe  a ideologiei transgender va  duce la distrugerea familiei, și a vieții în societate așa cum o știm. Acesta este și scopul declarat al Stângii radicale care o propune, iar creștinii sunt primii vizați. Cei care ne opunem nNu vrem decât să păstrăm un stil de viață care durează de mii de ani, și funcționarea lui a fost verificată de multe generații. Dacă exprimi rezerve față de așa ceva ești imediat catalogat ca homofob, transfob, antidemocratic și fascist. Cum să ai drept de decizie dacă ești catalogat astfel? (…) – integral pe blogul lui Paul Cătălin Curcă.


MAGAZIN CRITIC – ziar online cultural, conservator. Nihil Sine Deo. PRESĂ LIBERĂ

Lasă un răspuns