Compania Municipală Managementul Traficului București sprijină concursul național ’’Educație Rutieră – Educație pentru viață’’

CMMTB S.A a fost prezentă la etapa județeană a concursului de educație rutieră ce s-a desfășurat în parcul Motodrom din București. Concursul are ca scop formarea comportamentului rutier responsabil pe baza cunoașterii și respectării regulilor de circulație și este dedicat elevilor din clasele primare și gimnaziale.

În cadrul evenimentului, participanții au avut de trecut câteva probe, atât teoretice, cât și practice, printre care verificare cunoștințelor privind regulile de deplasare, dar și parcurgerea unui traseu de îndemânare cu bicicleta în poligon. Mai mult decât atât, o altă probă relevantă a fost cea prin care participanții au avut de respectat toate regulile de circulație specifice bicicliștilor și nu numai (respectarea semnalelor agentului de circulație, a culorilor semaforului, a indicatoarelor rutiere, acordarea priorității, efectuarea manevrelor, depășirea, etc).

Ca de fiecare dată, alături de Ministerul Educației Naționale și de Inspectoratul General al Poliției Române – Direcția Rutieră, Compania Municipală Managementul Traficului București S.A a fost prezentă cu semafoare pe care le-a pus la dispoziție pentru ca elevii să învețe importanța respectării regulilor de circulație în scopul prevenirii accidentelor de orice fel.

Astfel de activități sunt extrem de importante pentru copii, deoarece educația rutieră în rândul tinerilor aduce numeroase beneficii care le influneteză viața în mod pozitiv. Pe lângă învățarea propriu-zisă a regulilor de circulație, aceștia își dezvoltă și abilități esențiale cum ar fi: responsabilizarea acestora prin necesitatea respectării regulilor, dezvoltarea abilităților cognitive, educația rutieră implicând înțelegerea și aplicarea unor reguli complexe, dar și îmbunătățirea abilităților sociale prin interacționarea cu alți participanți la trafic, cum ar fi șoferi, pietoni sau bicicliști. Aceștia învață să comunice eficient și să-și manifeste intențiile în mod clar, așadar prin educarea tinerilor putem forma viitori participanți la trafic conștienți și responsabili”, a declarat Radu Nicolescu, directorul general CMMTB S.A.


Pentru o presă independentă, fără cenzură, sprijiniți-ne cu o donație. Vă mulțumim!

MAGAZIN CRITIC – ziar online cultural, conservator. Nihil Sine Deo

Lasă un răspuns