Editorial | Târgu Jiul are nevoie de o resetare reală administrativă, civică și culturală!

Andrei Popete Pătrașcu

De câțiva ani, Târgu Jiul a devenit un conglomerat de birocrație și impostură. În alte orașe similare Târgu Jiului, pe primul loc sunt puși cetățenii, nu interesele politice sau ale unor grupări infracționale susținute chiar de cei care ar trebui să le demaște!

Fără o resetare reală administrativă, civică și culturală, Târgu Jiul se va prăbuși economic și demografic, vom suporta consecințele intereselor personale și de grup ale celor care au transformat orașul într-o afacere locală, susținuți de o parte importantă a presei din Gorj și ne vom izola de restul municipiilor în care proiectele de dezvoltare sustenabilă sunt implementate cu succes.

Indivizi care au confiscat totul în acest oraș, de la funcții în instituțiile publice, sinecuri, străzi și monumente istorice la ziariști transformați în purtători de cuvânt, respiră cu impresia că pot cumpăra orice, fără a conta prețul sau demnitatea, iar păpușarii știu că marionetele sunt ieftine indiferent de vremuri.

Unul dintre domeniile sechestrate de administrația locală la Târgu Jiu este cultura. Brâncuși este un brand de care vremelnicii unor funcții publice nu știu cum să scape. Calea Eroilor nu este recunoscută drept monument istoric, în timp ce kitsch-ul îmbracă fațada clădirilor pe post de artă stradală.

Puținii cetățeni care își asumă opiniile în spațiul public sunt atacați constant pe siteurile loiale celor care își închipuie că dețin astfel puterea, sunt denigrați, admonestați și supuși oprobiului public, prin manipulare și atacuri la persoană. Jocuri murdare prin care cei care ar trebui să fie în slujba cetățenilor dovedesc dispreț față de interesele comunității și multă impostură.


MAGAZIN CRITIC – Nihil Sine Deo / Știri ALESE cu GRIJĂ de suflet

Lasă un răspuns