Comemorarea Zilei Armistițiului la Muzeul Geologic Național

Sâmbătă, 11 noiembrie 2023, Asociația de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I” și Muzeul Geologic Național vor comemora printr-un eveniment dedicat Zilei Armistițiului, împlinirea a 105 ani de la încheierea Primului Război Mondial. Manifestarea are scopul de a aduce în atenția publicului importanța păstrării și cinstirii memoriei Eroilor care s-au jertfit în timpul războiului.

Evenimentul va fi deschis la ora 10.00, cu un moment de istorie vie, intitulat „Ultima scrisoare”, acesta fiind realizat de membrii Asociației de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I” care vor transpune publicul în atmosfera acelor vremuri, aducând în fața noastră povestea emoționantă a soldaților români pe front.

De asemenea, participanții vor avea posibilitatea să viziteze expoziția tematică organizată la Muzeul Geologic Național, care găzduiește peste 100 de obiecte militare din perioada Primului Război Mondial. Expoziția cuprinde obiecte valoroase, descoperite cu ajutorul detectorului de metale, medalii, brevete, hărți, fotografii, accesorii militare și uniforme.

Un moment solemn, menit să aducă recunoștință și respect față de Eroii uitați ai Primului Război Mondial, va fi rostirea numelor Eroilor geologi morți pentru patrie. Această comemorare are scopul de a evidenția contribuția și sacrificiul Eroilor din domeniul geologiei în timpul războiului. Este important să nu uităm curajul și devotamentul acestor oameni remarcabili, care și-au dat viața pentru țară.

La ora 11.00, participanții la eveniment vor asista la intonarea semnalului „Stingerea”, un moment emoționant care ne va purta cu gândul la toți eroii căzuți în Primul Război Mondial. Acest semnal simbolic îndeamnă la reculegere și aduce un tribut adânc emoționant celor care și-au dat viața pe câmpurile de luptă. Ziua Armistițiului este un prilej de a reflecta asupra evenimentelor care au marcat destinul umanității și de a ne onora Eroii.


  • Pentru o presă independentă, ne puteți sprijini cu o donație. Vă mulțumim!

  • MAGAZIN CRITIC – ziar de orientare conservatoareContează pe ȘTIRI ce contează

Lasă un răspuns