Sfântul Ciprian, convertit la creștinism după ce a fost vrăjitor, filosof și slujitor al zeului păgân Apolo. Moaștele sale sunt în România!

manastireasuruceni.md

Sfântul Ciprian, a cărui existență s-a desfășurat într-o perioadă de mari schimbări în Imperiul Roman, sub domnia împăratului Dioclețian (284-305), este o personalitate spirituală remarcabilă, având o viață care exemplifică transformarea radicală prin puterea credinței. Născut în Antiohia Siriei, Sf. Ciprian a început viața ca un vrăjitor și filosof slujind zeului păgân Apolo. Talentul său în artele oculte l-a făcut cunoscut în întreaga regiune, iar poveștile despre abilitățile sale magice au atras numeroși oameni să-i ceară ajutorul.

De la Întuneric la Lumină: Călătoria Spirituală a Sfântului Ciprian

Un moment crucial în viața sa a fost întâlnirea cu Aglaid, un tânăr păgân care, îndrăgostit nebunește de Iustina, o fecioară creștină, a fost respins de aceasta. Determinat să o cucerească, Aglaid s-a adresat lui Ciprian pentru a folosi vrăji care să-i îndoaie voința. Ciprian a acceptat provocarea, trimițând diavoli pentru a aprinde în inima Iustinei pofta trupească. Însă, toate încercările sale au eșuat, deoarece Iustina și-a apărat puritatea cu rugăciune, post și semnul sfintei cruci. (…) – integral pe aznews.ro.

Vă recomandăm și: Pr. Ioan Istrati – Nu te închini lui Dumnezeu dacă practici magia, reiki, chakre, yoga, tantra și alte iluzii.


MAGAZIN CRITIC – Nihil Sine Deo / Știri ALESE cu GRIJĂ de suflet

Lasă un răspuns